Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μείωση του πληθωρισμού στο 1% τον Απρίλιο

8 Μάιου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Στο 1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο του 2009. Συγκεκριμένα, αύξηση 1% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΓΔΤΚ) τον Απρίλιο 2009, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2008, έναντι αύξησης 1,3% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα (Μάρτιος 2009) σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008.
Μείωση του πληθωρισμού στο 1% τον Απρίλιο                                             

 Στο 1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο του 2009. Συγκεκριμένα, αύξηση 1% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΓΔΤΚ) τον Απρίλιο 2009, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2008, έναντι αύξησης 1,3% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα (Μάρτιος 2009) σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008.

    ΤέλοςφόρμαςΑρχήφόρμαςΣε σύγκριση με το Μάρτιο 2009, ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε τον Απρίλιο αύξηση 0,3% έναντι αύξησης 0,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος.

    Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατά 1% τον Απρίλιο 2009 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2008, προήλθε απο τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών:

    1. Απο τις αυξήσεις των δεικτών:

    - Κατά 5,5% της Ομάδας "Αλκοολούχα ποτά και καπνός"

    - Κατά 4,7% της Ομάδας "Εκπαίδευση"

    - Κατά 3,9% της Ομάδας "Ξενοδοχεία-Καφέ-Εστιατόρια"

    - Κατά 3,3% της Ομάδας "Υγεία"

    - Κατά 3% της Ομάδας "Ενδυση και Υπόδηση"

    - Κατά 2,8% της Ομάδας "Αλλα Αγαθά και Υπηρεσίες"

    - Κατά 2,4% της Ομάδας "Διατροφή και Μη Αλκοολούχα Ποτά"

    2. Απο τις μειώσεις των δεικτών:

    - Κατά 5,1% της Ομάδας "Μεταφορές"

    - Κατά 3,9% της Ομάδας "Στέγαση"

    - Κατά 0,5% της Ομάδας "Επικοινωνίες"

    Οπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας Μανώλης Κοντοπυράκης, η βασική αιτία της μείωσης του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατά 0,3% σε σχέση με το Μάρτιο οφείλεται στην πτώση των τιμών των αυτοκινήτων κατά 7,6% (η πτώση των τιμών είχε μία επίπτωση στον πληθωρισμό -0,3%).

    Σε ότι αφορά τον Δομικό Πληθωρισμό διαμορφώθηκε στο 2,1% τον Απρίλιο απο το 2,7% τον Μάρτιο. Ο κ. Κοντοπυράκης πρόσθεσε ότι με τα σημερινά δεδομένα ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή το Μάιο αναμένεται να είναι πτωτικός τουλάχιστον κατά 0,3%, εξαιτίας της πτώσης της τιμής του γάλακτος και των υπολοίπων ειδών διατροφής και λόγω του ότι το περυσινό Μάιο είχαμε σημαντικές αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης (κατά 6,5%) και στις αστικές συγκοινωνίες (κατά 19,1%), κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί το φετινό Μάιο.

Πηγή Epxress


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης