Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τρύπα 1 δισ. στα έσοδα το 4μηνο και νέα μέτρα Ιούνιο και Οκτώβριο

  • Στο 1 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι έχει διαμορφωθεί η υστέρηση των εσόδων του προϋπολογισμού στο 4μηνο, αφού όπως αναγνωρίζουν πλέον και αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών λόγω της κάμψης της οικονομικής δραστηριότητας «παρατηρείται αύξηση της φοροδιαφυγής και απροθυμία από τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες να αποδώσουν τους φόρους που τους αναλογούν».
Τρύπα 1 δισ. στα έσοδα το 4μηνο και νέα μέτρα Ιούνιο και Οκτώβριο

Στο 1 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι έχει διαμορφωθεί η υστέρηση των εσόδων του προϋπολογισμού στο 4μηνο, αφού όπως αναγνωρίζουν πλέον και αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών λόγω της κάμψης της οικονομικής δραστηριότητας «παρατηρείται αύξηση της φοροδιαφυγής και απροθυμία από τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες να αποδώσουν τους φόρους που τους αναλογούν».

Το πρόβλημα αντανακλάται ιδιαίτερα στα έσοδα από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζουν στο 4μηνο μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ στον προϋπολογισμό έχει τεθεί ως στόχος η αύξησή τους κατά 10,7%.

Σημαντική υπέρβαση από τον στόχο του προϋπολογισμού εμφανίζουν και οι δαπάνες, κυρίως λόγω της μεγάλης αύξησης των δαπανών για τόκους και της καταβολής 250 εκατ. ευρώ στην Ολυμπιακή Αεροπορία, για την εξόφληση οφειλών του Δημοσίου προς την εταιρεία.

Οι μεγάλες αποκλίσεις εξηγούν και την απόφαση του υπουργείου Οικονομίας να αναβάλει την ανακοίνωση των στοιχείων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού στο 3μηνο, για μετά τη δημοσιοποίηση των εκτιμήσεων της Κομισιόν.

Ο στόχος

«Οπου χρειάζεται παρέμβαση θα γίνει», δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες ο Γ. Παπαθανασίου, προλειαίνοντας το έδαφος για νέα μέτρα, κατ' αρχάς τον Ιούνιο με βάση την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού και στη συνέχεια τον Οκτώβριο με την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2010. Οπως δήλωσε ο κ. Παπαθανασίου ο στόχος για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ στο τέλος της τρέχουσας διετίας παραμένει.Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης