Αποσύρθηκε η τροπολογία για το 2% των ΜΜΕ

Επιχειρήσεων Νέα

8 Μάιος 2009
Απέσυρε η κυβέρνηση την τροπολογία που παρατεινόταν το καθεστώς έκπτωσης χωρίς δικαιολογητικά δαπανών από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων ΜΜΕ σε ποσοστό 2%. Taxheaven.gr

Αποσύρθηκε η τροπολογία για το 2% των ΜΜΕ
Απέσυρε η κυβέρνηση την τροπολογία που παρατεινόταν το καθεστώς έκπτωσης χωρίς δικαιολογητικά δαπανών από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων ΜΜΕ σε ποσοστό 2%.

Αποσύρθηκε η τροπολογία, η οποία δέχθηκε επικρίσεις, όπου δίδεται παράταση παρατεινόταν το καθεστώς έκπτωσης χωρίς δικαιολογητικά δαπανών από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων ΜΜΕ σε ποσοστό 2%.

Ανακοινώνοντας την απόφαση ο υφυπουργός Οικονομίας Αντώνης Μπέζας από το βήμα της Ολομέλειας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση κατέθεσε την ρύθμιση ύστερα από αίτημα του θεσμικού φορέα των επιχειρήσεων ΜΜΕ και με δεδομένο ότι είναι μία ρύθμιση που ισχύει από το 1955 και λαμβάνει έκτοτε συνεχείς παρατάσεις.

Μάλιστα - όπως ανέφερε ο αρμόδιος υφυπουργός - για πρώτη φορά «σ' αυτό το 2%, επιβάλλεται με την συγκεκριμένη διάταξη και φόρος με συντελεστή 10%». «Υπήρξαν ενδείξεις ότι η ρύθμιση είχε την συμφωνία τουλάχιστον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο και ως κυβέρνηση είχε νομοθετήσει όλες τις σχετικές παρατάσεις από την δεκαετία του 1980 μέχρι και σήμερα» πρόσθεσε και καταληκτικά δήλωσε: «Εφόσον όμως, διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει αυτή η συμφωνία η κυβέρνηση αποσύρει την συγκεκριμένη διάταξη».

«Από τους «νταβατζήδες» του γνωστού ψητοπωλείου διανύσαμε μεγάλη διαδρομή για να φτάσουμε στη σημερινή διάταξη για να δώσει στους «νταβατζήδες», το θανάσιμο όπλο της χειραγώγησης της κοινής γνώμης, το κουτί της πανδώρας, το σκοτεινό χρήμα. Μετά την προχθεσινή μέρα, χαίρομαι γιατί εξεγέρθησαν οι βουλευτές της ΝΔ και εξανάγκασαν την κυβέρνηση να υποχωρήσει» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Θ. Πάγκαλος.

«Για τί πράγμα μιλάτε; Όταν παρατείνατε εσείς το ΠΑΣΟΚ, τη ρύθμιση αυτή από το 1980, αυτό το κουτί δεν ήταν δηλητηριώδες; Τί είχε τότε μέσα; Γλυκό ή κομπόστα; Και σήμερα έχει δηλητήριο; Δεν δικαιούστε λοιπόν να μας κατηγορείτε», απάντησε στον κ. Πάγκαλο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Παναγιώτης Αδρακτάς.

«Καλά κάνατε και το αποσύρατε» είπε εκ μέρους του ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Γκατζής, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «απαράδεκτη και σκανδαλώδη» την τροπολογία. Θετική χαρακτήρισε την απόσυρση της διάταξης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, μια «σκανδαλώδη ρύθμιση που έπαιρνε συνεχείς παρατάσεις», ενώ είπε πως την απέσυρε η κυβέρνηση γιατί διαφώνησαν βουλευτές της ΝΔ.

www.kathimerini.gr