Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης παράνομων τιμολογίων

30 Απρίλιου 2009
Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης παράνομων τιμολογίων
  • Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 4,4 εκατ. ευρώ. Στην υπόθεση εμπλέκονται δυο μεγάλα ξενοδοχεία της Μυκόνου.
Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης παράνομων τιμολογίων
Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 4,4 εκατ. ευρώ. Στην υπόθεση εμπλέκονται δυο μεγάλα ξενοδοχεία της Μυκόνου.

Οργανωμένο κύκλωμα έκδοσης και διακίνησης πλαστών και εικονικών τιμολογίων εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων Νοτίου Αιγαίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπ.Ε.Ε. τα τελευταία 4 χρόνια διακινήθηκαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια αξίας 2,203 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, εταιρία με τη μορφή ατομικής επιχείρησης και ιδιοκτήτρια - διαχειρίστρια Αλβανίδα υπήκοο, έκανε έναρξη εργασιών στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Ρόδου. Η εταιρία δήλωσε ως βασικό αντικείμενο δραστηριοτήτων την παροχή κατασκευαστικών υπηρεσιών. Συγχρόνως όμως έκανε επεκτάσεις σε διάφορες Δ.Ο.Υ. της επικράτειας με δραστηριότητες που δεν είχαν σχέση με την αρχική έναρξη, όπως ψητοπωλεία, οινομαγειρεία, ξύλινες κορνίζες κτλ.

Κατά τους διενεργηθέντες ελέγχους της Υπ.Ε.Ε. δεν βρέθηκε καμία έδρα επιχείρησης ενώ η εμπλεκόμενη Αλβανίδα υπήκοος διαπιστώθηκε ότι είναι κάτοχος μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Στην υπόθεση εμπλέκονται δυο μεγάλα ξενοδοχεία της Μυκόνου, τα οποία έκαναν χρήση των συγκεκριμένων τιμολογίων, συνολικής αξίας 973.000 ευρώ επιβληθέν πρόστιμο στους συγκεκριμένους παραλήπτες ανήλθε στο ποσό του 1,720.000 εκατ. ευρώ. Επί συνόλου η αξία των τιμολογίων που διακινήθηκαν ανέρχεται στο ποσόν των 2,203 εκατ. ευρώ και το επιβληθέν πρόστιμο ανέρχεται στα 4,4 εκατ. ευρώ.

Όπως εκτιμάται από στελέχη της Υπ.Ε.Ε., η συγκεκριμένη εταιρία είναι μέλος κυκλώματος με πελατολόγιο ξενοδοχειακές μονάδες, που κάνουν χρήση παράνομων τιμολογίων για αιτιολόγηση αναπτυξιακών επιδοτήσεων και επιστροφή επενδυτικού Φ.Π.Α.

Η Υπ.Ε.Ε. σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης του υπουργείου Ανάπτυξης έχει ζητήσει στοιχεία για εταιρίες που είναι ενταγμένες σε αναπτυξιακούς Νόμους.

www.kathimerini.grΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης