Διακήρυξη της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ Οικονομολόγων (ΔΠΚ-Ο) για τις εκλογές στο ΟΕΕ | Taxheaven

Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διακήρυξη της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ Οικονομολόγων (ΔΠΚ-Ο) για τις εκλογές στο ΟΕΕ


http://www.dpko.gr

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!
ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ-ΠΑΛΕΨΕ
ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο)


Συνάδελφε-συναδέλφισσα απευθυνόμαστε:

- Σε εσένα που δουλεύεις απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ, πολλές φορές με «μπλοκάκι» ή σαν «συνεργάτης», για ένα μισθό που ξεκινάει από τα 500-600€. Ακόμα και μετά από δεκαετίες δουλειάς ο μισθός σου είναι κατώτερος σε σχέση με πριν από 10 χρόνια.
- Σε εσένα που γεμάτος όνειρα και μεταπτυχιακά πηγαίνεις να εργαστείς σε κερδοφόρους μεγάλους ομίλους (τουρισμό, τράπεζες, ελεγκτικές εταιρίες, ναυτιλιακές, ενέργεια κ.α.) και βλέπεις να πληρώνεσαι με ψίχουλα σε εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για ελεύθερο χρόνο, ενώ την ίδια ώρα αναγκάζεσαι να περνάς από συνεχείς κύκλους εξετάσεων και πιστοποιήσεων για να εξελιχτείς επαγγελματικά.
- Σε εσένα που είσαι αυτοαπασχολούμενος-η και δεν έχεις ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση ή διακοπές, που δουλεύεις αδιάκοπα για να επιβιώσεις στον ανταγωνισμό με τις μεγάλες εταιρίες. Σε εσένα που με το νόμο Κατρούγκαλου και την  ανταποδοτικότητα  σου  πετσόκοψαν    τη σύνταξη πουλώντας παραμύθι ότι σου μείωσαν τις εισφορές. Αγωνιάς για το πώς θα κρατήσεις το γραφείο σου  καθώς η αφαίμαξη απ’ την εφορία και τον ΕΦΚΑ, οι πιστοποιήσεις και η «απελευθέρωση του επαγγέλματος», οι «σκοτωμένες» τιμές που τα μεγάλα γραφεία επέβαλαν στην πιάτσα «στύβοντας» στη δουλειά για ένα ξεροκόμματο τους εργαζόμενους τους, σε σπρώχνουν έξω απ’ το επάγγελμα.
- Σε εσένα λογιστή-φοροτέχνη που σε χρησιμοποιεί το κράτος σαν «κλητήρα» της φορομπηξίας και την ίδια ώρα σε τσακίζει όπως όλους τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.
- Σε εσένα που πήρες πρόσφατα το πτυχίο σου, που κάνεις μεταπτυχιακό και διδακτορική διατριβή, αλλά ξέρεις ότι την επόμενη μέρα θα έχεις να διαλέξεις μεταξύ ανεργίας ή επαγγελματικής διεξόδου στο εξωτερικό, αν δεν έχεις ήδη φύγει.
- Σε εσένα που πήρες το πτυχίο αλλά αναγκάζεσαι να εργάζεσαι σε διάφορές εργασίες σε όλους τους κλάδους για να ζήσεις. Που σου είπαν ότι το πτυχίο θα σε κάνει «βασιλιά», αλλά καθημερινά ανακαλύπτεις ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Βλέπεις την απαξίωση των πτυχίων, ενώ σου λένε ότι για να εξελιχθείς επαγγελματικά δεν φτάνουν τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά, αλλά πρέπει να περάσεις από ακριβοπληρωμένους κύκλους πιστοποιήσεων και καταρτίσεων.
- Σε εσένα που εργάζεσαι ως Δημόσιος-α Υπάλληλος και σου έκοψαν το 40% του μισθού και αφού αποψίλωσαν τις κρατικές υπηρεσίες από εργαζόμενους παρέδωσαν λειτουργίες στην «ιδιωτική πρωτοβουλία», στις ελεγκτικές και μεγάλες λογιστικές εταιρίες, σε μετέτρεψαν σε διεκπεραιωτή υποθέσεων, επενδυτικών σχεδίων και σε αξιολογούν με αποκλειστικό κριτήριο το πόσο γρήγορα τα προχωράς.
- Σε εσένα που είσαι συνταξιούχος και μετά από δεκαετίες θυσιών και εργασίας, σου έκοψαν απανωτά τη σύνταξη, σου περικόπτουν ότι είχες κερδίσει με αγώνες για την υγεία, τα φάρμακα και την κοινωνική ασφάλιση-πρόνοια, γιατί σε θεωρούν «κόστος» και τις εισφορές σου ζεστό παραδάκι για τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΔΥΑ ΤΗΣ «ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι μεγαλομέτοχοι-διευθυντικά στελέχη στις εταιρίες που δουλεύουμε μας λένε ότι οι επενδύσεις θα φέρουν ευημερία σε όλους, εργασία και καλύτερους μισθούς. Τα ίδια ακούγαμε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το μανδύα της «δίκαιης ανάπτυξης».
Και όμως, η ελπίδα δεν βρίσκεται στην πολιτική που διασφαλίζει προσέλκυση  επενδύσεων  και  αύξηση  των  κερδών  των  ομίλων, όπως  μας  λένε υπό τον τίτλο της «βιώσιμης ανάπτυξης».
Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο κλάδος του τουρισμού και οι ελεγκτικές εταιρίες που επηρεάστηκαν λιγότερο από την οικονομική κρίση και μπήκαν πιο γρήγορα σε φάση ανάκαμψης. Η κερδοφορία και οι «μπίζνες» των ομίλων σε αυτούς τους κλάδους είναι σε ανοδική πορεία, αλλά οι μισθοί συμπιέζονται σταθερά τα τελευταία χρόνια, τα εργασιακά δικαιώματα περιορίζονται και όποιος αντέξει. Στον κλάδο των ελεγκτικών-λογιστικών υπηρεσιών αρνούνται ακόμα και την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ που θα κατοχυρώνει τους εργαζόμενους.
Οι νέες κυβερνητικές υποσχέσεις ότι οι επενδύσεις και η επερχόμενη ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων θα μεταφρασθούν σε ευημερία για όλους μας, είναι καθαρή απάτη. Γιατί ήταν και είναι προϋπόθεση η συμπίεση εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και η φορολεηλασία του λαού.
Το κεφάλαιο απαιτεί φθηνή εργατική δύναμη για να ανακάμψουν και να αυξηθούν τα κέρδη του. Θυσιάζουν τα δικαιώματά μας για να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.
Όλες οι κρατικές ρυθμίσεις και οι νόμοι διευκολύνουν τους ομίλους για να διασφαλίσουν τη μερίδα του λέοντος απ’ την πίτα της αγοράς. Τέτοιες ρυθμίσεις αποτελούν οι συνεχείς μειώσεις των φορολογικών συντελεστών για τα κέρδη, οι συνεχής διεύρυνση των φοροαπαλλαγών για την πλουτοκρατία οι αναπτυξιακή νόμοι, που ψηφίστηκαν διαδοχικά από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Το  πρόσφατο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο δείχνει ότι αυτή  η ανάπτυξη όχι μόνο δεν περιλαμβάνει ανάκτηση των απωλειών  μας, αλλά εξαπολύεται νέα αντιλαϊκή επίθεση με στόχο να μειωθεί ακόμα περισσότερο ο μέσος μισθός, να περιοριστεί η δυνατότητα υπογραφής συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις, να χτυπηθεί το δικαίωμα στην απεργία και η δράση των σωματείων. Μάλιστα με διατάξεις έδωσαν νέες ευκαιρίες στις ελεγκτικές εταιρίες να αυξήσουν τα κέρδη τους, την ίδια ώρα που θα τσακίζουν τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε αυτές.
Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την επίθεση από εκεί που το άφησε  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Με το δόγμα «νόμος και τάξη» επιδιώκει να καθυποτάξει τις λαϊκές αντιδράσεις, να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου, να χτυπήσει το εργατικό λαϊκό κίνημα.
Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, είτε τιτλοφορείται «πράσινη ανάπτυξη», είτε «βιώσιμη», είτε «δίκαιη», με οποιαδήποτε μορφή διαχείρισης, με ή χωρίς ευρώ, με «φιλελεύθερη» ή «σοσιαλδημοκρατική» απόχρωση, επεκτατική ή περιοριστική πολιτική, πάντα είχε κερδισμένο το μεγάλο κεφάλαιο και χαμένους το λαό, τους εργαζόμενους. Οι αντιπαραθέσεις για το μίγμα διαχείρισης έχουν κοινή συνισταμένη το πώς δηλαδή θα ενισχύσει το κράτος το κεφάλαιο για επενδύσεις σε νέα πεδία κερδοφορίας.
Σήμερα σε όλα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα επικρατεί η ανησυχία για την οικονομική επιβράδυνση, σηματοδοτώντας την προοπτική εκδήλωσης μιας νέας συγχρονισμένης, διεθνούς οικονομικής κρίσης. Έχει υπερσυσσωρευτεί τεράστιος όγκος κεφαλαίων σε παγκόσμιο επίπεδο που δεν βρίσκει κερδοφόρα διέξοδο. Τα «σύννεφα» στις οικονομίες της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, η όξυνση του εμπορικού πολέμου και των ανταγωνισμών επιδρούν και στην Ελλάδα, κάνοντας φύλλο και φτερό το αφήγημα για «βιώσιμη» ανάπτυξη που υποτίθεται θα ωφελήσει το λαό.
Μια ανάπτυξη που στηρίζεται στην κατάργηση δικαιωμάτων που είχαν απομείνει, που στραγγαλίζει τα όνειρα των νέων ανθρώπων για μια ζωή με αξιοπρέπεια

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Ο πραγματικός αντίπαλός μας έχει ονοματεπώνυμο: Είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, το κεφάλαιο και η εξουσία του, οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που το στηρίζουν. Είναι η εγχώρια άρχουσα τάξη (ΣΕΒ κ.α.), η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αυτόν τον αντίπαλο υπηρετούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις και ο πολύχρωμος θίασος των παρατάξεων στο ΟΕΕ που σε θυμούνται προεκλογικά.
Αυτά τα συμφέροντα υπηρετούν πάντα τόσο οι εθνικιστικές προτάσεις διεκδικήσεων, όσο και οι κοσμοπολίτικες προτάσεις συμβιβασμών και παραχωρήσεων, στοχοπροσηλωμένες στην ίδια κατεύθυνση, τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» των εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων. Τα παζάρια γύρω από την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους και των πλεονασμάτων δεν υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα. Για τα κέρδη των μονοπωλίων καλούν τους λαούς να χύνουν το αίμα τους, να «ματώνουν» καθημερινά στη δουλειά και στη ζωή.
Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε θέση.
Σε καλούμε να βαδίσεις μαζί μας αγωνιστικά για να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, για τη ζωή που μας αξίζει!
Να προτάξουμε τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες που ζητούν ικανοποίηση!

ΤΟ ΟΕΕ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Ο ρόλος του ΟΕΕ ως θεσμικός σύμβουλος του αστικού κράτους και η συμμετοχή σε αυτό των εργοδοτών και των διευθυντών μας, στελεχών των επιχειρήσεων και του κρατικού μηχανισμού, καθορίζει τον προσανατολισμό του. Το ΟΕΕ ως κρατικός θεσμός συνέβαλε στην επεξεργασία και την στήριξη των αντιλαϊκών σχεδιασμών όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ.
Η πλειοψηφία των παρατάξεων στο ΟΕΕ (ΔΗΚΙΟ/ΠΔΣΟ/ΠΟΦΕ-Ε/«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ»/«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ»/ΑΚΙΟΕ κ.α.) έβαλε πλάτη στην εφαρμογή της πολιτικής που ενισχύει το μεγάλο κεφάλαιο προωθώντας αποφασιστικά την «Μπολόνια» και την «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων, την αντιασφαλιστική πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας κάθε φορά μια κάλπικη «μάχη» για ορισμένες απ’ τις συνέπειες. Το ΟΕΕ τοποθετείται σε όλα τα ζητήματα από την σκοπιά  των αναγκών των καπιταλιστών. Η διέξοδος που προβάλλει είναι γνωστή: αιματηρές θυσίες από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για την καπιταλιστική ανάπτυξη. Τώρα «εξωστρέφεια», «νέα επιχειρηματικότητα», «καινοτομία», «ψηφιακή οικονομία» με αξιοποίηση των ΕΣΠΑ…και φθηνή εργατική δύναμη για να κερδίζουν οι καπιταλιστές. Αυτή είναι η «υγιής επιχειρηματικότητα» που προβάλλεται σαν πρότυπο  ανάπτυξης.

Στα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα,
Το ΟΕΕ αποτελεί πλέον τον  φορέα κατάρτισης και πιστοποίησης των επαγγελματικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την οικονομική επιστήμη Οι αλλεπάλληλες αλλαγές στις διατάξεις για το επάγγελμα λογιστή-φοροτέχνη ήταν άμεσα συνδεδεμένες με την λεγόμενη «απελευθέρωση» του επαγγέλματος. Συνέβαλλε να κυριαρχήσουν στο επάγγελμα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, την ίδια στιγμή που δεκάδες χιλιάδες δουλεύουν με απάνθρωπους  όρους και ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα.
- ΔΗΚΙΟ/ΠΔΣΟ/ΠΟΦΕ-Ε/«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ»/«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ»/ΑΚΙΟΕ αποδέχτηκαν όλο το νομοθετικό πλαίσιο για την «απελευθέρωση».

Μόνο η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ σταθερά αντέδρασε στην «απελευθέρωση» και στην επέλαση των ελεγκτικών-πολυεθνικών ομίλων.
- Οι ίδιες δυνάμεις γύρισαν την πλάτη στο δίκαιο αίτημα για συλλογική σύμβαση εργασίας στον κλάδο λογιστών-φοροτεχνικών, ελεγκτικών υπηρεσιών. Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ με συνέπεια υπερασπίζει το αίτημα υπογραφής ΣΣΕ στον κλάδο των λογιστικών-ελεγκτικών υπηρεσιών, συναντώντας την ομόφωνη αντίδραση των άλλων δυνάμεων.
- Υποστήριξαν και υλοποιούν τους νόμους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που αναγνωρίζουν σαν ισότιμους τους τίτλους σπουδών κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ. Στήριξαν όλους τους νόμους που ισοπεδώνουν τα πτυχία μας και τα αποσυνδέουν από το επάγγελμα. Μόνο η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ κατήγγειλε και αποκάλυψε αυτά τα νομοθετήματα, σταθερά αντιστέκεται στην ισοπέδωση των πτυχίων.
- Προώθησαν νέα σχέδια πιστοποιήσεων. Διαμορφώνουν νέα πεδία απομύζησης των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων. Χιλιάδες οικονομολόγοι θα πρέπει να πιστοποιηθούν για τη δουλειά που κάνουν, πληρώνοντας συνεχώς για πιστοποιήσεις και άδειες άσκησης επαγγέλματος. Χιλιάδες νέοι πτυχιούχοι θα δούν τα πτυχία τους να απαξιώνονται πλήρως, ενώ θα σπρώχνονται σε μια αέναη διαδικασία παρακολούθησης σεμιναρίων και εξετάσεων (επί πληρωμή και αυτά), μήπως και κερδίσουν το εισιτήριο για τον «παράδεισο»…της επαγγελματικής εξασφάλισης με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Μόνο η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ καταψήφισε αυτά τα σχέδια, προτάσσοντας το αίτημα οι τίτλοι σπουδών να αποτελούν τη μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος, πτυχία με αξία συνδεδεμένα με τα επαγγελματικά δικαιώματα.
- Ενέκριναν τον κατάπτυστο Κώδικα Δεοντολογίας για τους λογιστές, βάζοντας τη θηλιά της ποινικοποίησης στους αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς λογιστές-φοροτέχνες. Ο Κώδικας δεοντολογίας πρέπει να καταργηθεί!
- Επέβαλαν νέα χαράτσια για την επιμόρφωση των λογιστών-φοροτεχνών, ψήφισαν την αύξηση του ποσού για την «αναγκαία εκπαίδευση». Μόνο η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ αντέδρασε με αποφασιστικότητα, απαιτώντας να καταργηθούν αυτά τα χαράτσια, αναδεικνύοντας την υποχρέωση του κράτους να παρέχει δωρεάν επιμόρφωση μέσα στα ΑΕΙ.

Στα ασφαλιστικό και στο φορολογικό,
- Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η ηγεσία του ΟΕΕ προσπάθησε να παίξει το ρόλο της συναινετικής δύναμης, προωθώντας θέση για ασφαλιστικό τριών πυλώνων, την ιδιωτική ασφάλιση, τα επαγγελματικά ταμεία, την επενδυτική αξιοποίηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Συνέβαλε στην υπονόμευση των μαζικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο Κατρούγκαλου, νόμο-έκτρωμα κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης. Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα. Άλλωστε το ΟΕΕ πρωτοστάτησε στη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων, ιδρύοντας το 2003 το αμαρτωλό ΕΤΑΟ (Επαγγελματικό Ταμείο Ασφάλισης Οικονομολόγων).
- Η πλειοψηφία της ΚΔ του ΟΕΕ πήρε απαράδεκτες θέσεις για το φορολογικό παίζοντας το ρόλο του λαγού για την ένταση της φορομπηξίας εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων.   
Είναι απατηλές οι φωνές για τη δυνατότητα διαχείρισης του ΟΕΕ προς όφελος της πλειοψηφίας των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων, ενός ΟΕΕ δήθεν για όλους τους οικονομολόγους, «χρήσιμο θεσμό και φορέα υπεύθυνης επιστημονικής και επαγγελματικής έκφρασης», «για την ανάδειξη της επιστημονικής υπόστασης του Ο.Ε.Ε. προς προοδευτική κατεύθυνση». Τέτοιες απόψεις, στοχεύουν στο να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους, να τους υποτάξουν σε ένα κρατικό θεσμό, όπως το ΟΕΕ, που υπηρετεί τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου. Σε ένα φορέα που συνυπάρχουν διευθυντικά στελέχη και μέτοχοι ομίλων, μεγαλοεπιχειρηματίες και κρατικά στελέχη με μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, ανέργους. Τα δικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα των πολλών,  είναι ασυμβίβαστα με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεγάλων εταιριών και των ομίλων.

ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ


Ενόψει των εκλογών του ΟΕΕ εμφανίζεται ξανά ένας πολύχρωμος θίασος παρατάξεων που υπόσχεται να ασχοληθεί με τα προβλήματά μας. Γνωρίζουμε  όμως πολύ καλά πως ανεξάρτητα απ’ το όνομα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, οι δυνάμεις αυτές στήριξαν και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική μέσα και έξω από το ΟΕΕ.
Καμιά ψήφος χαμένη  σε ΔΗΚΙΟ(ΝΔ) και ΠΔΣΟ (ΚΙΝΑΛ), που αποτελούν τους «μηχανοδηγούς» του ΟΕΕ με «σταθμάρχη» την ΠΟΦΕ-Ε, ως μόνιμο συνεργάτη τους στα προεδρεία. Νομιμοποιούν και υλοποιούν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και τα αντιλαϊκά μέτρα, γιατί ικανοποιούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου που εκφράζουν. Ακριβώς για αυτό το λόγο ακολουθούν τακτικές εκφυλισμού στα όργανα του ΟΕΕ.
Η ΔΗΚΙΟ επιδιώκει να εκφράσει ψήφο υποστήριξης στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Έχει γεμίσει τα ψηφοδέλτια της με μετόχους, ανώτερα στελέχη ελεγκτικών εταιριών και άλλων ομίλων. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η ΠΔΣΟ.
Καμία ψήφος χαμένη στους αναβαπτισμένους «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ», την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με ένα τμήμα που αποσπάστηκε από την ΠΔΣΟ και το ΚΙΝΑΛ. Οι δυνάμεις αυτές έχουν δείξει δείγματα γραφής στην υποστήριξη των αντιλαϊκών κυβερνήσεων. Υπερασπίστηκαν και τα τρία μνημόνια που διαδοχικά ψήφισαν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ. Συνδιοικούσαν χρόνια με τη ΔΗΚΙΟ στο ΟΕΕ, συνέβαλαν καθοριστικά στο να περάσουν μια σειρά αντιλαϊκές αποφάσεις. Στήριξαν στην ΚΔ όλες τις αντιδραστικές αλλαγές μαζί με ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ. Θέλουν το ΟΕΕ πρωταγωνιστή στην επεξεργασία των σχεδιασμών κεφαλαίου και ΕΕ. Θέλουν την ψήφο για να ζυμώσουν το νέο σοσιαλδημοκρατικό πόλο που θα υπηρετεί το κεφάλαιο, αυτή είναι «συγκολλητική  ουσία» που τους ενώνει.
Καμιά ψήφος χαμένη στις λεγόμενες ανεξάρτητες συντεχνιακές παρατάξεις, ΑΚΙΟΕ-ΠΟΦΕΕ-«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ». Δεν αμφισβητούν την αντιλαϊκή πολιτική, γίνονται μόνιμοι «βαστάζοι» ή «διαδρομιστές» υπουργείων και τοπικών αρχών, πότε της μίας και πότε της άλλης κυβέρνησης. Δημαγωγούν, εκφράζουν τα συμφέροντα μεσαίων ή μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των λογιστικών-φοροτεχνικών υπηρεσιών. Ανεξάρτητα από το αν εγκλωβίζουν και μικρούς αυτοαπασχολούμενους, παγιδεύουν τη  δικαιολογημένη δυσαρέσκεια εκατοντάδων αυτοαπασχολούμενων λογιστών-φοροτεχνών. Ιδιαίτερα η ΠΟΦΕ-Ε αποδείχτηκε χρήσιμο συνεταιράκι όλων των κυβερνήσεων, όσο και της πλειοψηφίας της ΚΔ (ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ), στηρίζοντας όλες τις αποφάσεις που χαρατσώνουν τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές.
Καμία ψήφος χαμένη στην ΑΡΣΥΟ(ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΠΑΜ). Αναπαράγει χιλιοειπωμένες θέσεις σοσιαλδημοκρατικής κοπής και ευρωσκεπτικιστικές αναλύσεις για την ανασυγκρότηση της καπιταλιστικής οικονομίας. Ο ρόλος αυτών των δυνάμεων είναι αποκαλυπτικός στον κλάδο των λογιστικών-ελεγκτικών εταιριών, αφού υπονόμευσαν τον αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι τάχα το ΟΕΕ μπορεί να παίξει φιλολαϊκό ρόλο με μια διαφορετική διαχείριση. Πολλές από τις θέσεις τους αποτελούν παραλλαγές των θέσεων συντεχνιακών παρατάξεων.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ

Πολλοί μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι οικονομολόγοι ίσως αναρωτηθούν τι νόημα έχει να ψηφίσουν, τι κάνει το ΟΕΕ για αυτούς. Κάνει πολλά και εχθρικά στα συμφέροντά μας. Παρεμβαίνει στη ζωή μας υποστηρίζοντας αντιλαϊκά μέτρα, συμβάλλοντας στην αποψίλωση εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων. Η μη βελτίωση του συσχετισμού στο ΟΕΕ, η ενισχυμένη παρουσία των παρατάξεων ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ–ΚΙΝΑΛ και συντεχνιακών δυνάμεων, αφήνει το πεδίο ελεύθερο ώστε να συνεχίζει το αντιλαϊκό του «έργο» ανεμπόδιστα.
Μόνο οι εκπρόσωποι της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ  (ΔΠΚ-Ο) κατήγγελλαν, καταψήφισαν με σταθερότητα, ενημέρωσαν και αντιτάχτηκαν με κάθε τρόπο σε αντιλαϊκά σχέδια!

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

Οι δυνάμεις της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ(ΔΠΚ-Ο), βρέθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο. Έδωσαν και δίνουν αταλάντευτα, μέσα και έξω απ ́το ΟΕΕ, τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, σημαδεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την ΕΕ. Πρωταγωνιστούν στην πάλη για υπογραφή ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας, αυξήσεις στους  μισθούς και στις συντάξεις, ενάντια στη φορολεηλασία, το νόμο Κατρούγκαλου και την αντιασφαλιστική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, στην πολιτική για την «απελευθέρωση» του επαγγέλματος. Διεκδικούμε δημοσιά καθολική κοινωνική ασφάλιση, δωρεάν υψηλής ποιότητας υγεία, δωρεάν παιδεία και υψηλού επιπέδου σπουδές. Παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες που δίνει η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων και η παραγωγικότητα της εργασίας με την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας.

Η ενίσχυση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ(ΔΠΚ-Ο), η βελτίωση του συσχετισμού υπέρ των ταξικών δυνάμεων, θα μας επιτρέψει να αντιπαλέψουμε από καλύτερες θέσεις , μέσα και κυρίως έξω απ' το ΟΕΕ, στο δρόμο με τα ταξικά σωματεία, την αστική πολιτική, την πολιτική που έχουν ανάγκη οι μεγάλοι όμιλοι, την πολιτική που το ΟΕΕ συνδιαμόρφωσε και συνδιαμορφώνει με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, να διεκδικήσουμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.
Η ενίσχυση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ(ΔΠΚ-Ο) είναι ένας ακόμα σταθμός στην οργάνωση της αντεπίθεσης, στον αγώνα για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία, για διεκδίκηση καλύτερης ζωής και ανάπτυξης που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκηςPrint word

printer word version

Add to library

click this to add to library

Clippy Clip

clip this

Email

email this to someone