Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Δίχτυα» από τις ΔΟΥ για 10.000 μεγάλους οφειλέτες

26 Απρίλιος 2009
  • ΣE 10.000 οφειλέτες οι οποίοι χρεωστούν περισσότερα από 100.000 ευρώ έκαστος θα απευθυνθούν κατά προτεραιότητα, οι ΔOY, προκειμένου να εισπράξουν τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις του Δημοσίου, που ανέρχονται στα 20 δισ. ευρώ.
«Δίχτυα» από τις ΔΟΥ για 10.000 μεγάλους οφειλέτες

ΣE 10.000 οφειλέτες οι οποίοι χρεωστούν περισσότερα από 100.000 ευρώ έκαστος θα απευθυνθούν κατά προτεραιότητα, οι ΔOY, προκειμένου να εισπράξουν τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις του Δημοσίου, που ανέρχονται στα 20 δισ. ευρώ.


Για την επίτευξη αυτού του στόχου το Yπουργείο Οικονομικών ευελπιστεί στην ουσιαστική συνδρομή των ειδικών συμβούλων που θα τοποθετηθούν στις εφορίες και οι οποίοι θα αναλάβουν τα εξής καθήκοντα:

Πρώτον, τον εντοπισμό της διεύθυνσης κατοικίας των οφειλετών, οι οποίοι θα κατατάσσονται κλιμακωτά σε 5 κατηγορίες αναλόγως του οφειλόμενου ποσού.

Δεύτερον, την καταγραφή της τυχόν κινητής και ακίνητης περιουσίας τους από τα υποθηκοφυλακεία και τις τράπεζες είτε ακόμη και τυχόν αυτοκινήτων ή σκαφών αναψυχής που κατέχουν.

Τρίτον, την αναζήτηση των συνυπόχρεων, εφόσον δεν αποκαλυφθούν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία ώστε να διασφαλίζεται το χρέος.

Στη συνέχεια θα παραδίδουν τους φακέλους των οφειλετών στις ΔΟΥ προκειμένου να επιδιώξουν την είσπραξη και στην περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση, να κινούν τις διαδικασίες κατάσχεσης ή πλειστηριασμών.

πηγή Express

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης