Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αντ. Μπέζας: «Δεν εφησυχάζουμε παρά την καλύτερη εικόνα των εσόδων τον Μάρτιο»

22 Απρίλιου 2009
  • «Υπήρξε καλύτερη εικόνα των εσόδων τον Μάρτιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εφησυχάζουμε. Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την οικονομία και η καλή πορεία στα έσοδα για ένα μήνα δεν είναι αρκετή σε κανονικές συνθήκες, πόσο μάλλον σε συνθήκες μεγάλης αβεβαιότητας που βιώνουμε σήμερα».
Αντ. Μπέζας: «Δεν εφησυχάζουμε παρά την καλύτερη εικόνα των εσόδων τον Μάρτιο»

«Υπήρξε καλύτερη εικόνα των εσόδων τον Μάρτιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εφησυχάζουμε. Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την οικονομία και η καλή πορεία στα έσοδα για ένα μήνα δεν είναι αρκετή σε κανονικές συνθήκες, πόσο μάλλον σε συνθήκες μεγάλης αβεβαιότητας που βιώνουμε σήμερα».


Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του το μεσημέρι στο Καναλάκι Πρέβεζας, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, μετά τα εγκαίνια των γραφείων της ΔΟΥ στην περιοχή.

Ο κ. Μπέζας ανέφερε ακόμα: «Εκείνο που εμείς κάνουμε είναι ότι συνεχίζουμε και εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην είσπραξη των δημοσίων εσόδων. Έχουμε καταθέσει ένα εντατικοποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, έχουμε ανακοινώσει μια συγκεκριμένη εισοδηματική πολιτική και εκτιμούμε ότι, έτσι όπως είναι η κατάσταση σήμερα, δεν θα απαιτηθούν άλλα πρόσθετα μέτρα?» και κατέληξε: «Ωστόσο παρακολουθούμε την κατάσταση από κοντά, υπάρχουν συνθήκες αβεβαιότητας και είμαστε σε ετοιμότητα να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας αν αυτό απαιτηθεί».

Η νέα ΔΟΥ στο Καναλάκι Πρέβεζας, θα καλύπτει τα 22 δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Φαναρίου, εξυπηρετώντας περισσότερους από 10.000 κατοίκους.

Μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων ο κ. Μπέζας, αναφέρθηκε στην οικονομία, επισημαίνοντας ότι: «ο κόσμος μας σήμερα είναι πολύ διαφορετικός απ’ ότι ένα χρόνο πριν, αφού βιώνουμε μια οικονομική κρίση, η οποία δεν έχει προηγούμενο, τουλάχιστον στη μεταπολεμική εποχή. Κανείς σήμερα δεν μπορεί να προβλέψει το πότε και πως θα τελειώσει. Τα δεδομένα διαρκώς αλλάζουν και οι εκτιμήσεις ανατρέπονται. Για να αντιμετωπίσουμε και στη χώρας μας τις επιπτώσεις αυτής της κρίσης, εφαρμόζουμε, ένα συγκροτημένο σχέδιο βασισμένο σε στέρεους άξονες και με ξεκάθαρες αρχές. Πρώτος άξονας του Σχεδίου μας είναι η διατήρηση της ανάπτυξης, έστω και με μειωμένους ρυθμούς, κατά τη δύσκολη αυτή χρονιά. Δεύτερος άξονας του Σχεδίου μας είναι η δημοσιονομική σταθερότητα. Τρίτος άξονας του Σχεδίου μας είναι η στήριξη στους οικονομικά ασθενέστερους και η θωράκιση της απασχόλησης. Σ’ αυτή την προσπάθεια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης, σημαντικός είναι ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει ο φορολογικός μας μηχανισμός και γενικά οι πολιτικές που εφαρμόζουμε στον τομέα της φορολογίας».

Νωρίτερα, σε ειδική τελετή που έγινε στο δημαρχείο Καναλακίου, ο κ. Μπέζας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Δήμου Φαναρίου.

Πηγή Κέρδος


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης