Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πακέτο στήριξης για οικοδομή και τουρισμό

21 Απρίλιος 2009
  • Μέτρα για την ενίσχυση κλάδων της οικονομίας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της κρίσης και κυρίως της οικοδομής και του τουρισμού προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας και θα τα ανακοινώσει μέχρι το Μάιο.
Πακέτο στήριξης για οικοδομή και τουρισμό

Προωθούνται φορολογικά μέτρα και δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου

Μέτρα για την ενίσχυση κλάδων της οικονομίας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της κρίσης και κυρίως της οικοδομής και του τουρισμού προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας και θα τα ανακοινώσει μέχρι το Μάιο.

Για την οικοδομή, μεταξύ άλλων, εξετάζεται η έκπτωση από το εισόδημα του συνόλου των καταβαλλόμενων τόκων δανείου για αγορά πρώτης κατοικίας, ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας να αγοράζει από το απόθεμα των απούλητων ακινήτων, αντί να κατασκευάζει σπίτια για την υλοποίηση του στεγαστικού προγράμματος των δικαιούχων του, να επιδοτείται το επιτόκιο δανείου για την αγορά επαγγελματικής στέχης από επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Επίσης, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επεξεργάζονται ένα πρόγραμμα εγγυοδοσίας δανείων ανάλογο με αυτό του ΤΕΜΠΜΕ για μεγάλες επιχειρήσεις σε κλάδους, όπως ο τουρισμός, οι ιχθυοκαλλιέργειες κ. ά.

Ο υπουργός Οικονομίας ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου στη συνάντηση που είχε τη Μεγάλη Τρίτη με τους επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών για το πακέτο ενίσχυσης των 28 δισεκατομμυρίων ευρώ, τους ζήτησε να επεξεργαστούν δανειακά προγράμματα για τους συγκεκριμένους κλάδους, που θα έχουν την εγγύηση του Δημοσίου.

Πηγή Καθημερινή


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης