Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κ. Χατζηδάκης - Κτηματολόγιο: «Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα αρχίσουν να επιβάλλονται τα πρόστιμα»

11 Νοέμβριος 2019
Κ. Χατζηδάκης - Κτηματολόγιο: «Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα αρχίσουν να επιβάλλονται τα πρόστιμα»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσηςΣε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά fm και τους δημοσιογράφους Ανδ. Παπαδόπουλο και Κ. Παπαχλιμίντζο, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στη διαδικασία του Κτηματολογίου και στα σχετικά πρόστιμα.
 
«...για το Κτηματολόγιο πάει καλά η κτηματογράφηση. Στους νομούς που κλείνει η κτηματογράφηση, τα ποσοστά είναι 60-65%, με τεχνικό όριο που είχε συμφωνηθεί με τους αναδόχους το 55% επί του συνολικού αριθμού των εικαζομένων δικαιωμάτων, το οποίο είναι μια αρκετά καλή βάση. Συνεχίζεται το πράγμα σε ακόμα δέκα νομούς το Νοέμβριο και σε τρεις περιοχές τον Δεκέμβριο.» και συνέχισε λέγοντας «Είπα ότι συνεχίζεται, επίσης, και πρέπει να συνεχιστεί σε αυτή τη φάση ατύπως η κτηματογράφηση. Δεν θα γίνει όμως επ’ άπειρον. Κάποια στιγμή θα μπει ένα όριο μέσα στο α’ εξάμηνο του 2020, πέρα από το οποίο θα ξεκινήσουν να επιβάλλονται τα πρόστιμα του νόμου του 1995– υπάρχει νόμος γι’ αυτό. Απλώς κι εκεί, όπως και στα αυθαίρετα, όσο αργεί κανείς τόσο περισσότερα χρήματα θα πληρώνει. Διότι δεν μπορεί και η πολιτεία να ταλαιπωρείται επ’ άπειρον με όλες αυτές τις καθυστερήσεις. Επομένως, καθώς και στην περίπτωση των αυθαιρέτων, και στην περίπτωση του Κτηματολογίου, εγκαίρως η πολιτεία προειδοποιεί, καλό είναι στους επόμενους μήνες να κινηθούν οι ενδιαφερόμενοι, έτσι ώστε να κλείσει η υπόθεσή τους ομαλά, χωρίς άγχος και χωρίς παραπάνω επιβαρύνσεις.»

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης