Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εντείνονται οι έλεγχοι για τα καύσιμα

16 Απρίλιου 2009 Σχόλια
  • Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης σκοπός των ελέγχων είναι η τήρηση των όρων αποθήκευσης, μεταφοράς, τελικής πώλησης και γενικότερα διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων και αυτοί έχουν ενταθεί από τη Μεγάλη Δευτέρα.
Εντείνονται οι έλεγχοι για τα καύσιμα

Εντείνονται οι έλεγχοι των Κλιμακίων Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ) του υπουργείου Ανάπτυξης.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης σκοπός των ελέγχων είναι η τήρηση των όρων αποθήκευσης, μεταφοράς, τελικής πώλησης και γενικότερα διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων και αυτοί έχουν ενταθεί από τη Μεγάλη Δευτέρα.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2009 τα ΚΕΔΑΚ έχουν διενεργήσει ελέγχους σε 516 πρατήρια (και 2.018 δείγματα καυσίμων), έχοντας επιβάλλει πρόστιμα ύψους 302.328 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης την τελευταία περίοδο, οι έλεγχοι των ΚΕΔΑΚ έχουν επεκταθεί σε κύριες εγκαταστάσεις των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών (ήδη έχουν ελεγχθεί τέσσερις). Παράλληλα, έχει καθιερωθεί η απογευματινή ? νυχτερινή λειτουργία κλιμακίων, καθώς και οι έλεγχοι τα Σαββατοκύριακα. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 12 πρατήρια κατά μήκος του οδικού άξονα Αθηνών ?Θεσ/νίκης ?Αθηνών και εντός της συμπρωτεύουσας. Ειδικότερα για το Ν. Θεσσαλονίκης, από τα τέλη του 2008, κλιμάκιο ΚΕΔΑΚ διεξάγει συστηματικούς ελέγχους με βαν το οποίο βρίσκεται μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Πέραν αυτών, τα ΚΕΔΑΚ, έχουν διενεργήσει  ελέγχους σε 13 μονάδες παραγωγής, αποθήκευσης και διάθεσης αυτούσιου βιοντίζελ, που βρίσκονται σε περιοχές της  Νοτίου και Βορείου Ελλάδος (Αττική, Κόρινθο, Αχαΐα, Φθιώτιδα, Μαγνησία, Λάρισα, Θεσ/νίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες).

Για το άμεσο μέλλον προγραμματίζονται έλεγχοι σε εγκαταστάσεις διακίνησης καυσίμων που βρίσκονται εκτός της  έδρας των ΚΕΔΑΚ, όπως π.χ. στην Κρήτη.

Στόχος του υπουργείου για το 2009, είναι η κατά 20% αύξηση των ελέγχων των ΚΕΔΑΚ, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.


Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης