Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Απογείωση» ανεργίας στο 9,4% τον Ιανουάριο

15 Απρίλιου 2009
  • EKPHKTIKH άνοδο σημείωσε η ανεργία τον Ιανουάριο εφέτος και διαμορφώθηκε στο 9,4% από 8% τον Ιανουάριο πέρυσι.Στη διάρκεια 1 έτους ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 75.482 άτομα, ενώ παράλληλα χάθηκαν 26.570 θέσεις απασχόλησης, με πρώτα «θύματα» τους νέους σε ηλικία έως 24 ετών (ανεργία 25%) και τις γυναίκες (ανεργία 13,3%)
«Απογείωση» ανεργίας στο 9,4% τον Ιανουάριο

EKPHKTIKH άνοδο σημείωσε η ανεργία τον Ιανουάριο εφέτος και διαμορφώθηκε στο 9,4% από 8% τον Ιανουάριο πέρυσι.Στη διάρκεια 1 έτους ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 75.482 άτομα, ενώ παράλληλα χάθηκαν 26.570 θέσεις απασχόλησης, με πρώτα «θύματα» τους νέους σε ηλικία έως 24 ετών (ανεργία 25%) και τις γυναίκες (ανεργία 13,3%).

Tο φαινόμενο αναμένεται πλέον να ακολουθήσει αυξητική πορεία και ήδη εκφράζονται φόβοι ότι σε μέσα επίπεδα εφέτος θα διαμορφωθεί τελικά σε διψήφιο ποσοστό έναντι 8% που προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Πρώτα επλήγησαν από την οικονομική κρίση «ευαίσθητοι» τομείς της οικονομίας, όπως το λιανικό εμπόριο και η οικοδομή, από τους οποίους η Eθνική Στατιστική Yπηρεσία εκτιμά ότι προέρχεται το 1/3 των νέων ανέργων, ενώ οι εμπλεκόμενοι στον τουριστικό τομέα εκτιμούν μεγάλη πτώση της τουριστικής κίνησης το καλοκαίρι, η οποία θα οδηγήσει σε απώλεια σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας. Αύξηση της ανεργίας προβλέπει και η Τράπεζα της Ελλάδος, θεωρώντας ως ευπαθέστερες ομάδες εργαζομένων τους ανειδίκευτους εργάτες, τους μετανάστες και τους προσωρινά απασχολούμενους.

Πηγή Express


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης