Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στα 10 έτη ο χρόνος για τις μεταφερόμενες ζημιές

6 Νοέμβριος 2019
Στα 10 έτη ο χρόνος για τις μεταφερόμενες ζημιές
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης

«Ανάσα» για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις αναμένεται να δώσει η νέα διάταξη που προτείνεται από το Υπ. Οικονομικών σχετικά με τις μεταφερόμενες ζημιές. Ειδικότερα, προτείνεται η επιμήκυνση του χρόνου μέσα στον οποίο μπορεί να μεταφέρεται η φορολογική ζημιά των επιχειρήσεων, από τα πέντε έτη που είναι σήμερα, στα δέκα έτη, για όσες φορολογικές ζημιές αφορούν στα έτη 2014 και μετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κόμβου, η διάταξη αυτή αναμένεται να περιληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την Πέμπτη και εντάσσεται στη δέσμη μέτρων της Κυβέρνησης για τη βελτίωση γενικότερα του οικονομικού κλίματος της χώρας. Εφόσον η διάταξη αυτή περιληφθεί στο νομοσχέδιο και ψηφιστεί θα δώσει ανάσα σε πολλές επιχειρήσεις που επλήγησαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης που μάστιζε τη χώρα και είχαν συσσωρεύσει μεγάλες φορολογικές ζημιές. Με τη νέα προτεινόμενη διάταξη και την επέκταση του χρονικού διαστήματος στα δέκα έτη θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις να μην χάσουν τις ζημιές τους γεγονός που θα τους δώσει περαιτέρω ώθηση ώστε να αντέξουν στις συνθήκες της αγοράς. 

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης