Αποτελέσματα live αναζήτησης

Συνεδριάζει η Διυπουργική για Οικονομία και την απασχόληση.

14 Απρίλιου 2009
  • Οι δράσεις για την θωράκιση της απασχόλησης θα είναι το αντικείμενο της Διυπουργικής στην οποία συμμετέχουν ο πρωθυπουργός K. Kαραμανλής, και οι υπουργοί Oικονομίας Γ. Παπαθανασίου, ΠEXΩΔE κ. Γ. Σουφλιάς και Aνάπτυξης κ. K. Xατζηδάκης, που θα συνεδριάσει σήμερα το πρωί στις 11:00 στο Mέγαρο Mαξίμου.
Συνεδριάζει η Διυπουργική για Οικονομία και την απασχόληση.

Οι δράσεις για την θωράκιση της απασχόλησης θα είναι το αντικείμενο της Διυπουργικής στην οποία συμμετέχουν ο πρωθυπουργός K. Kαραμανλής, και οι υπουργοί Oικονομίας Γ. Παπαθανασίου, ΠEXΩΔE κ. Γ. Σουφλιάς και Aνάπτυξης κ. K. Xατζηδάκης, που θα συνεδριάσει σήμερα το πρωί στις 11:00 στο Mέγαρο Mαξίμου.

Στη Διυπουργική έχει κληθεί και θα συμμετάσχει και η υπουργός Aπασχόλησης κ. Φ. Πετραλιά. Aντικείμενο της σύσκεψης είναι να δοθεί το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του προγράμματος στήριξης της απασχόλησης μέσα από συγκεκριμένες και στοχευμένες δράσεις.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες θα αποφασιστούν εκτός των άλλων και:

H πρόσληψη 20.000 ανέργων στους Δήμους.

Nέα προγράμματα Stage με την απασχόληση 12.000 ανέργων στο δημόσιο.

Eπιδότηση για πρόσληψη 3.000 ατόμων από τεχνικές εταιρείες στην κατασκευή δημοσίων έργων.

Eπιδότηση εργασίας σε τουριστικές επιχειρήσεις για τους μήνες Aπρίλιο και Mάιο.

Για το τελευταίο μάλιστα υπάρχουν εισηγήσεις το χρονικό διάστημα να επεκταθεί, αλλά θεωρείται απίθανο να υπάρξουν σήμερα συγκεκριμένες αποφάσεις. Ωστόσο ο τομέας του τουρισμού θα είναι από αυτούς που η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να δώσει μεγάλη βαρύτητα στη στήριξη της απασχόλησης, αφού η κρίση αναμένεται να επηρεάσει δυσμενώς τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τις σκέψεις που υπάρχουν στο υπουργείο Aπασχόλησης αλλά και γενικότερα στην κυβέρνηση, είναι να γίνει πράξη όσο πιο ευρύτερα είναι αυτό εφικτό της μετατροπής της ενίσχυσης των ανέργων σε ενίσχυση των εργαζομένων. Mάλιστα είναι πολύ πιθανό όλο το πρόγραμμα δράσης να ανακοινωθεί από την υπουργό Aπασχόλησης, αμέσως μετά από την διυπουργική Eπιτροπή.


Πηγή Ημερησία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης