Brexit: Μέχρι 31 Ιανουαρίου 2020 η παράταση

Διεθνείς φορολογικές εξελίξεις

30 Οκτώβριος 2019
Taxheaven.gr


Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκδίδει απόφαση για παράταση της προθεσμίας βάσει του άρθρου 50

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέδωσε απόφαση για παράταση της περιόδου βάσει του άρθρου 50 παράγραφος 3 της συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της πρόθεσης του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Η παράταση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020 για να δοθεί περισσότερος χρόνος για την επικύρωση της συμφωνίας απόσυρσης. Η ανάκληση μπορεί να γίνει νωρίτερα την 1η Δεκεμβρίου 2019 ή την 1η Ιανουαρίου 2020, εάν η συμφωνία απόσυρσης επικυρωθεί και από τα δύο μέρη.

Κατά τη διάρκεια της παράτασης, το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει κράτος μέλος με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που καθορίζονται στις συνθήκες και στο δίκαιο της ΕΕ.

Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με γραπτή διαδικασία, με τη συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου. Η συμφωνία αυτή παρουσιάστηκε σε επιστολή του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε επίσης με μια δήλωση που συνοδεύει την απόφαση.



- Ευρωπαϊκή απόφαση του Συμβουλίου που ελήφθη σε συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο για την παράταση της περιόδου βάσει του άρθρου 50 παράγραφος 3 της ΣΕΕ
- Δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (άρθρο 50)
- Χρονοδιάγραμμα Brexit