Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γ. Παπαθανασίου: Η κρίση είναι υπαρκτή

11 Απρίλιου 2009 Σχόλια
  • Στην Τρίπολη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος αρχικά συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκο Αγγελόπουλο και συζήτησε μαζί του για το κλείσιμο του Γ΄ ΚΠΣ και την έναρξη του ΕΣΠΑ.
Γ. Παπαθανασίου: Η κρίση είναι υπαρκτή


Στην Τρίπολη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος αρχικά συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκο Αγγελόπουλο και συζήτησε μαζί του για το κλείσιμο του Γ΄ ΚΠΣ και την έναρξη του ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός συνεχάρη τον κ. Αγγελόπουλο γιατί, όπως τόνισε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι στις πρώτες θέσεις σε απορροφητικότητα στο Γ΄ΚΠΣ και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ».

Αμέσως μετά ο υπουργός στο Επιμελητήριο Αρκαδίας συναντήθηκε με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς του νομού όπου ανέφερε ότι η κρίση δεν έχει προηγούμενο και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσο θα κρατήσει. Η χώρα μας, είπε, δεν έχει αισθανθεί την κρίση όσο άλλες χώρες. Κυρίως γιατί οι ελληνικές τράπεζες δεν ήταν εκτεθειμένες όσο σε άλλες χώρες. Εχουμε επηρεαστεί και εμείς, είπε, όπως όλες οι χώρες. Εχει επηρεαστεί ο τουρισμός, ο οποίος είναι o πιο ευαίσθητος τομέας και έχουν επηρεαστεί και άλλοι τομείς όπως η οικοδομή. Η κρίση, σημείωσε, είναι υπαρκτή. Είμαστε από πάνω για να κάνουμε παρεμβάεις όπου χρειάζεται και ανέφερε ότι δεν είναι ωραίο να καταστροφολογούμε γιατί αυτό λειτουργεί κατά της αγοράς.

Ο υπουργός τόνισε στους παραγωγικούς φορείς πως μέχρι τώρα έχουμε αντισταθεί καλύτερα από άλλες χώρες. Δεν ωραιοποιούμε, είπε, τα πράγματα αλλά δεν έχει έρθει και ολοκληρωτική καταστροφή. Και σημείωσε πως είναι προς όφελος και των πολιτών να βάλουμε τάξη στα δημόσια οικονομικά.

Επισήμανε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από τις τράπεζες, οι οποίες είπε δεν ανταποκρίνονται όσο θα θέλαμε και αυτό γίνεται γιατί δεν λειτουργεί η διατραπεζική αγορά. Είμαστε από πάνω είπε και κάνουμε παρεμβάσεις, σημείωσε όμως ότι δεν μπορεί ποτέ να φθάσουμε στα επίπεδα που είμασταν πριν την κρίση στην τραπεζική αγορά.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι σκοπίμως είχαμε κρατήσει κλειστό το ΕΣΠΑ για να μην υπάρξουν απώλειες από το Γ΄ΚΠΣ και τώρα ξεκινάμε το ΕΣΠΑ με πολύ μεγάλη ένταση.

Τόνισε, τέλος, ότι οι πυλώνες και οι στόχοι είναι τρεις:

Πρώτον, τάξη στα δημόσια οικονομικά, δεύτερον, μέσα στα πλαίσια δυνατοτήτων βοήθεια στην πραγματική οικονομία, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη και τρίτον, παρέμβαση και βοήθεια στους οικονομικά ασθενέστερους σ΄αυτούς που πλήττονται περισσότερο.

www.kathimerini.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης