Αποτελέσματα live αναζήτησης

Θ. Σκυλακάκης: «Κανένα πρόβλημα δεν θα δημιουργηθεί από την επιβολή ενιαίου ποσοστού 30% για το εισόδημα που καταναλώνεται με ηλεκτρονικές πληρωμές»

23 Οκτώβριου 2019 Σχόλια
Θ. Σκυλακάκης: «Κανένα πρόβλημα δεν θα δημιουργηθεί από την επιβολή ενιαίου ποσοστού 30% για το εισόδημα που καταναλώνεται με ηλεκτρονικές πληρωμές»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στη συζήτηση επί του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού 2020, ο Υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης αναφέρθηκε στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τα POS.

Ο κος Υφυπουργός ανέφερε τα εξής:

«Το άλλο μεγάλο μέτρο διεύρυνσης φορολογικής βάσης αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Εκεί θα ήθελα να διευκρινίσω κάτι και στον κ. Κουντεντάκη.
Εμείς καταρχήν δεν κάνουμε σχόλια ούτε για τις απόψεις του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, ούτε του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.
Τα λαμβάνουμε ασφαλώς υπόψιν και σεβόμαστε την ανεξαρτησία τους. Όμως μερικές φορές, όταν τίθενται ερωτήματα, αναγκαστικά πρέπει να δίνω διευκρινίσεις.
Ο μέσος όρος των ηλεκτρονικών συναλλαγών που έχουν δηλώσει οι πολίτες με εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ σήμερα είναι 44% και τους ζητάμε το 30%, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια υπερβολική πίεση ειδικά για αυτά τα εισοδήματα. Στα δε εισοδήματα από 10.000 μέχρι 30.000 ευρώ ο μέσος όρος των ηλεκτρονικών συναλλαγών που δηλώνουν σήμερα ή που καταγράφονται από τις τράπεζες είναι 36%. Συνεπώς, δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κάποιο μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να υπάρξει μία προσπάθεια κατά της φοροδιαφυγής και να συνεισφέρει και ο πολίτης. Σημειώστε ότι η προσπάθεια αυτή της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής μέσω της αύξησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών (επειδή πολλές ταμειακές μηχανές χακάρονται), στηρίζεται και στο γεγονός ότι αντί να παίρνεις μία απόδειξη και να νομίζεις ότι υπάρχει ο ΦΠΑ εκεί, να γίνεται αυτή η διαδικασία με POS, το οποίο δεν χακάρεται και πράγματι έτσι, μαζεύεται ο φόρος.
»


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης