Αίτημα πράτασης ασφαλιστικών οφειλών από την ΕΣΕΕ

Οικονομικές Ειδήσεις

9 Απρίλιος 2009
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε επιστολή προς την Υπουργό Απασχόλησης κα Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, καθώς και στον Διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου και στον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου με την οποία ζήτησε νέα παράταση ρύθμισης οφειλών τόσο προς τον ΟΑΕΕ, όσο και προς ΙΚΑ. Taxheaven.gr

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 42 – 105 63 ΑΘΗΝΑ

 

Αθήνα, 9 Απριλίου 2009

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε επιστολή προς την Υπουργό Απασχόλησης κα Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, καθώς και στον Διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου και στον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου με την  οποία ζήτησε νέα παράταση ρύθμισης οφειλών τόσο προς τον ΟΑΕΕ, όσο και προς ΙΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή της η ΕΣΕΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…… πολλοί συνάδελφοί μας έχουν επωφεληθεί από τις κατά καιρούς ρυθμίσεις καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, ομαλοποιώντας έτσι τον ασφαλιστικό τους βίο, αλλά και διευκολύνοντας την επαγγελματική τους επιβίωση και εξασφαλίζοντας έτσι την είσπραξη από τα ταμεία των οφειλομένων. 

Δυστυχώς όμως, η δυσχερής οικονομική συγκυρία που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό,  έχει ως αποτέλεσμα εκ των ανωτέρω, να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις τρέχουσες ή παρελθούσες.

Ενόψει του αδιαμφισβήτητου αυτού γεγονότος, επανερχόμαστε σε πρόσφατο αίτημά μας για νέα παράταση ρύθμισης οφειλών τόσο προς τον ΟΑΕΕ, όσο και προς το ΙΚΑ. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι, οι όροι ένταξης θα είναι ανάλογοι και με τον γενικότερο περιορισμό της ρευστότητας των συναδέλφων μας.

Με την πεποίθηση ότι, η αποδοχή του παραπάνω αιτήματος μας θα συμβάλει στην ομαλοποίηση της ασφαλιστικής ζωής πολλών αυτοαπασχολουμένων και εργοδοτών, αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες».