Συνάντηση ΟΒΕ-ΑΑΔΕ: Ενημέρωση για τα προβλήματα διανομής πετρελαίου θέρμανσης | Taxheaven

Αποτελέσματα live αναζήτησης

Συνάντηση ΟΒΕ-ΑΑΔΕ: Ενημέρωση για τα προβλήματα διανομής πετρελαίου θέρμανσης

15 Οκτώβριος 2019 -- ΣχόλιαΑγαπητοί συνάδελφοι, μετά από πολύωρο διάλογο αντιπροσωπείας του Προεδρείου της ΟΒΕ με συμμετοχή του φοροτεχνικού συμβούλου της Ομοσπονδίας κ. Γ. Χριστόπουλου και με τα στελέχη της ΑΑΔΕ και του Γιάννη Τριανταφύλλου εκ μέρους των εταιρειών πληροφορικής, στις 14 Οκτωβρίου 2019, και με θέμα την επίλυση επειγόντων προβλημάτων των πρατηρίων στη διανομή πετρελαίου θέρμανσης, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος σας ενημερώνει για τα εξής:

 Ειδικότερα:

- Για τις λιανικές πωλήσεις εκτός πρατηρίου, δεν αλλάζει τίποτα, θα ισχύσει ό,τι και πέρσι.

- Για πωλήσεις σε μπιτόνια από το πρατήριο, δεν αλλάζει τίποτα, ισχύει, ό,τι και πέρσι.

 -Όσον αφορά τις τυχόν πωλήσεις χονδρικής, πετρελαίου θέρμανσης (με τιμολόγια) εκτός πρατηρίου επί βυτίου, τα στελέχη της ΑΑΔΕ, κατανόησαν το θέμα και τις σοβαρές δυσκολίες να έχουν σήμανση με ΦΗΜ, αλλά ανέφεραν τις σχετικές ΠΟΛ που προβλέπουν αυτό. Έτσι δεν δόθηκε λύση έκδοσης με τον ίδιο τρόπο που ισχύει και για τις αποδείξεις λιανικής, ενώ η ΟΒΕ με παραδείγματα παρουσίασε ότι είναι εντελώς αδύνατο να γίνεται σήμανση για τις πωλήσεις επί του βυτίου με τιμολόγια και ζήτησε να ισχύσει ότι ισχύει και για τις λιανικές πωλήσεις. Δηλαδή συγκεντρωτικό δελτίο αποστολής με την φορτωθείσα ποσότητα και επί τόπου αθεώρητα και χειρόγραφα στοιχεία τόσο για λιανικές όσο και για χονδρικές πωλήσεις.

- Επίσης τέθηκε το ζήτημα της επιβολής υψηλών προστίμων στις περιπτώσεις καθυστέρησης ενημέρωσης-μετάδοσης δεδομένων μέσω του ΦΗΜ, λόγω τεχνικών προβλημάτων.

obe.gr

Μετά τα παραπάνω εκτεθέντα στη σημερινή σύσκεψη, η ΟΒΕ, αναζητώντας πολιτική λύση, θα αποστείλει επείγον υπόμνημα στον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο με κοινοποίηση στον Διοικητή της ΑΑΔΕ κο Γιώργο Πιτσιλή, ζητώντας παρέμβαση και λύση με αίτημα:  

- Να ισχύσει για τις πωλήσεις χονδρικής (σε επιτηδευματίες) εκτός πρατηρίου, το τιμολόγιο να εκδίδεται με το ίδιο καθεστώς που εκδίδονται εκτός πρατηρίου, οι αποδείξεις λιανικής, χειρόγραφα και χωρις σήμανση.

- Να μην ισχύσουν τα υψηλά πρόστιμα για τις περιπτώσεις μη διαβίβασης ή τεχνικής αδυναμίας διαβίβασης στοιχείων ΦΗΜ,

- Να μην ισχύσουν υψηλά πρόστιμα στις περιπτώσεις που υπάρχει σύμβαση και αποδεικτικό παραγγελίας εγκατάστασης φορολογικού μηχανισμού, αλλά η εγκατάσταση καθυστερεί, χωρίς υπαιτιότητα του πρατηριούχου. Για ό,τι νεότερο προκύψει η ΟΒΕ θα ενημερώσει αμέσως τους συναδέλφους πρατηριούχους.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκηςPrint word

printer word version

Add to library

click this to add to library

Clippy Clip

clip this

Email

email this to someone