Μεγάλο κύκλωμα πλαστογράφων εντόπισε το υπ. Οικονομικών

Οικονομικές Ειδήσεις

8 Απρίλιος 2009
Μεγάλο κύκλωμα έκδοσης και διακίνησης πλαστών και εικονικών τιμολογίων εξάρθρωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο διέθεσε στην αγορά χιλιάδες τιμολόγια. Taxheaven.gr

Μεγάλο κύκλωμα πλαστογράφων εντόπισε το υπ. Οικονομικών

Μεγάλο κύκλωμα έκδοσης και διακίνησης πλαστών και εικονικών τιμολογίων εξάρθρωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο διέθεσε στην αγορά χιλιάδες τιμολόγια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών το ύψος της φοροδιαφυγής ανέρχεται στο ποσόν των 13 εκατομμυρίων ευρώ και στην υπόθεση με την ιδιότητα του «πελάτη» εμπλέκονται μεγάλες και γνωστές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα εταιρία με έδρα την Αθήνα και μοναδική εγκατάσταση γραφείο 25τμ εξέδιδε πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Τα αντικείμενα εργασιών της εταιρείας είναι:

α) το χονδρικό εμπόριο μηχανημάτων, ξύλου, ηλεκτρολογικού υλικού, ειδών οικιακής χρήσης, σιδήρου, χάλυβα, ορυκτέλαιων, λιπαντικών, οικοδομικών υλικών, ελαστικών, χρηματοκιβωτίων

β) η κατασκευή-συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων, υπόστεγων, βιομηχανικών δαπέδων, στεγών και

γ) οι επισκευές αυτοκινήτων

Μόνο στο λεκανοπέδιο Αττικής εντοπίστηκαν 131 λήπτες πλαστών τιμολογίων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών της ΥΠΕΕ η συγκεκριμένη εταιρία αποτελεί την απαρχή κυκλώματος διακίνησης πλαστών τιμολογίων. Αναλυτικά στην συγκεκριμένη εταιρία πιστοποιήθηκαν 1508 παραβάσεις και τα καταλογισθέντα πρόστιμα υπερβαίνουν τα 30.000.000 €.

www.kathimerini.gr