Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μεγάλο κύκλωμα πλαστογράφων εντόπισε το υπ. Οικονομικών

8 Απρίλιου 2009
  • Μεγάλο κύκλωμα έκδοσης και διακίνησης πλαστών και εικονικών τιμολογίων εξάρθρωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο διέθεσε στην αγορά χιλιάδες τιμολόγια.
Μεγάλο κύκλωμα πλαστογράφων εντόπισε το υπ. Οικονομικών

Μεγάλο κύκλωμα έκδοσης και διακίνησης πλαστών και εικονικών τιμολογίων εξάρθρωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο διέθεσε στην αγορά χιλιάδες τιμολόγια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών το ύψος της φοροδιαφυγής ανέρχεται στο ποσόν των 13 εκατομμυρίων ευρώ και στην υπόθεση με την ιδιότητα του «πελάτη» εμπλέκονται μεγάλες και γνωστές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα εταιρία με έδρα την Αθήνα και μοναδική εγκατάσταση γραφείο 25τμ εξέδιδε πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Τα αντικείμενα εργασιών της εταιρείας είναι:

α) το χονδρικό εμπόριο μηχανημάτων, ξύλου, ηλεκτρολογικού υλικού, ειδών οικιακής χρήσης, σιδήρου, χάλυβα, ορυκτέλαιων, λιπαντικών, οικοδομικών υλικών, ελαστικών, χρηματοκιβωτίων

β) η κατασκευή-συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων, υπόστεγων, βιομηχανικών δαπέδων, στεγών και

γ) οι επισκευές αυτοκινήτων

Μόνο στο λεκανοπέδιο Αττικής εντοπίστηκαν 131 λήπτες πλαστών τιμολογίων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών της ΥΠΕΕ η συγκεκριμένη εταιρία αποτελεί την απαρχή κυκλώματος διακίνησης πλαστών τιμολογίων. Αναλυτικά στην συγκεκριμένη εταιρία πιστοποιήθηκαν 1508 παραβάσεις και τα καταλογισθέντα πρόστιμα υπερβαίνουν τα 30.000.000 €.

www.kathimerini.grΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης