Συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την εκπαίδευση ελεγκτών από ιδιωτικές εταιρείες

Οικονομικές Ειδήσεις

11 Οκτώβριος 2019
Taxheaven.gr


Συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Τρύφων Αλεξιάδη «Εκχώρηση της εκπαίδευσης ελεγκτών σε ιδιωτικές εταιρείες» (δείτε από εδώ την ερώτηση) στην οποία απάντησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας και παρέχεται στην ΑΑΔΕ από την Υπηρεσία Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόκειται για συνήθης πρακτική. Συνέχισε λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της κυβέρνησης και της ΑΑΔΕ στην επιλογή του αναδόχου που θα αναλάβει την παροχή βοήθειας και τεχνογνωσίας και επιλέγονται από την Υπηρεσία Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων.

Ο κος Αλεξιάδης στη δευτερολογία του επανέλαβε ότι πρόκειται για σκάνδαλο και ότι από το 1987 που βρίσκεται στο Υπ. Οικ. καμία ιδιωτική ελεγκτική εταιρεία δεν έχει αναλάβει την εκπαίδευση ελεγκτών υπαλλήλων και ότι σωστό είναι ότι πρέπει να αξιοποιηθούν Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, δημόσιοι και επιστημονικοί φορείς.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στο σχετικό video: