Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επεξεργασία εφεδρικών μέτρων 5 δισ. για Ιούνιο

6 Απρίλιος 2009
  • NEA δέσμη μέτρων άμεσης απόδοσης, τα οποία μπορούν να αποφέρουν στα δημόσια ταμεία έσοδα άνω των 4,5 - 5 δισ. ευρώ, που θα οδεύσουν εξ ολοκλήρου στη μείωση του ελλείμματος, επεξεργάζεται το Yπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.
Επεξεργασία εφεδρικών μέτρων 5 δισ. για Ιούνιο              
 
NEA δέσμη μέτρων άμεσης απόδοσης, τα οποία μπορούν να αποφέρουν στα δημόσια ταμεία έσοδα άνω των 4,5 - 5 δισ. ευρώ, που θα οδεύσουν εξ ολοκλήρου στη μείωση του ελλείμματος, επεξεργάζεται το Yπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Τη λήψη των μέτρων αυτών τον Ιούνιο δεν απέκλεισε ο υπουργός Γ. Παπαθανασίου, ενώ παράγοντες της οικονομίας τη θεωρούν βέβαιη, δεδομένων τριών παραγόντων: Τα έως σήμερα μέτρα αφορούν στη συντριπτική πλειονότητά τους την ενίσχυση της ρευστότητας και τη στήριξη της απασχόλησης, οι παρεμβάσεις στο σκέλος των δαπανών έχουν μεσοπρόθεσμο (εάν όχι μακροπρόθεσμο) ορίζοντα απόδοσης, ενώ η αύξηση του ελλείμματος το 2008 και η επιβράδυνση της ανάπτυξης εφέτος απαιτούν επιπλέον κινήσεις για τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Το «βαρύ πυροβολικό» στα νέα μέτρα είναι η «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων, ενώ στα υπόλοιπα συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η σύνδεση του προστίμου με το ύψος της παράβασης, ο διπλασιασμός από 10% σε 20% του βεβαιωμένου φόρου του ποσού για την προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια και η αύξηση των Μοναδικών Συντελεστών Καθαρού Κέρδους.

 Πηγή: Express.gr Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης