Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πανελλαδική απεργία σήμερα 2 Απριλίου

2 Απρίλιου 2009
  • Μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών εκτιμούν τα συνδικάτα ότι θα πραγματοποιηθεί σημερα 2 Απρίλη, ημέρα κατά την οποία η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει γενική πανελλαδική απεργία.
Πανελλαδική απεργία σήμερα 2 Απριλίου

Μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών εκτιμούν τα συνδικάτα ότι θα πραγματοποιηθεί σημερα 2 Απρίλη, ημέρα κατά την οποία η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει γενική πανελλαδική απεργία.

    Οι συνδικαλιστές θεωρούν ότι τη συμμετοχή στην απεργία θα πυροδοτήσουν οι πολιτικές λιτότητας, μαζικών απολύσεων, ελαστικοποίησης στις εργασιακές σχέσεις, αλλά και οι ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των γυναικών στο δημόσιο και η πρόσφατη κρίση χρηματοδότησης του ταμείου πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων.

    Το απεργιακό συλλαλητήριο στην Αθήνα θα ξεκινήσει  στις 11 το πρωί στο Πεδίον του 'Αρεως. Νωρίτερα, στις 10.30 το ΠΑΜΕ καλεί σε δική του απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια.

    Σημειώνεται ότι μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ενώσεως Ομοσπονδίας Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) 24ωρη πανελλαδική απεργία θα πραγματοποιήσουν και οι δημοσιογράφοι αλλά και οι συνεργαζόμενες Ενώσεις των Τεχνικών και του Προσωπικού από τις 6 το πρωί της Πέμπτης ως τις 6 το πρωί της Παρασκευής.

    Ως προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς το απεργιακό πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

    Το μετρό και ο ΗΣΑΠ θα απεργήσουν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.

    Τα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα απεργήσουν από την έναρξη της βάρδιας ως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.

    Στα τραμ και τον προαστιακό θα υπάρξει 24ωρη απεργία, ενώ στα τρένα του ΟΣΕ θα πραγματοποιηθούν μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών.

    Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα επιβατικά πλοία, ενώ οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 διάστημα κατά το οποίο θα αναπροσαρμοστεί και το πτητικό έργο.

    Τέλος, τα λεωφορεία που εξυπηρετούν τη γραμμή προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 5 το πρωί έως τις 8 και από τις 10 το βράδυ έως τις 12.

Πηγή Ημερησία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης