Τ. Αλεξιάδης: «Να σταματήσει άμεσα η εκπαίδευση των ελεγκτών του Υπ. Οικονομικών από ιδιωτικές εταιρείες»

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

24 Σεπτέμβριος 2019
Taxheaven.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να σταματήσει άμεσα η εκπαίδευση των ελεγκτών του Υπουργείου Οικονομικών από ιδιωτικές εταιρείες


Το μεγάλο σκάνδαλο της ανάθεσης της εκπαίδευσης εφοριακών ελεγκτών σε ιδιωτικές εταιρείες, αναδεικνύει με Επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο Τρύφων Αλεξιάδης, Βουλευτής Β’ Πειραιά και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ.

Με δεδομένη τη δυνατότητα αξιοποίησης της Φορολογικής Τελωνειακής Ακαδημίας, αλλά και της συνδρομής-συμμετοχής από Α.Ε.Ι. ή από κράτη-μέλη της Ε.Ε., η εκπαίδευση για θέματα ελέγχου εκχωρείται σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες, οι οποίες τυχαίνει παράλληλα να είναι σύμβουλοι επιχειρήσεων που θα ελεγχθούν (!).

Η διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της λειτουργίας των δομών εκπαίδευσης των εφοριακών και η εκχώρησή τους σε ιδιώτες, αποτελεί τον ορισμό της διαπλοκής και τη διαφθοράς.  

Ακολουθεί η Επίκαιρη ερώτηση:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Εκχώρηση της εκπαίδευσης ελεγκτών σε ιδιωτικές εταιρείες

Δίκαιη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους του Υπουργείου Οικονομικών, η εκχώρηση της εκπαίδευσης εφοριακών-ελεγκτών σε ιδιωτικές εταιρίες ορκωτών ελεγκτών, οι οποίες μεταξύ των δραστηριοτήτων τους, έχουν και τη λογιστική-φοροτεχνική υποστήριξη επιχειρήσεων. Εκτός από το προφανές σκάνδαλο της ανάθεσης εκπαίδευσης ελεγκτών σε «εκπαιδευτές», που την επόμενη ημέρα θα είναι οι σύμβουλοι επιχειρήσεων που θα ελέγχονται για φορολογικά θέματα, δημιουργούνται προϋποθέσεις φαινομένων διαπλοκής και διαφθοράς.

Την ίδια στιγμή είναι προκλητικό να μην αξιοποιεί το Υπουργείο Οικονομικών τη Φορολογική - Τελωνειακή Ακαδημία, που συστάθηκε ακριβώς για να καλύψει τις ανάγκες εκπαίδευσης και να σπαταλά χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου σε ιδιώτες, τη στιγμή που μπορεί να αξιοποιηθεί τεχνική βοήθεια από άλλα κράτη, από ΑΕΙ κλπ.

Για τους λόγους αυτούς ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα παρέμβει για την άμεση διακοπή της σκανδαλώδους αυτής υπόθεσης, μέσω της αξιοποίησης της Φορολογικής - Τελωνειακής Ακαδημίας και της δημοσιοποίησης όλων των σχετικών εγγράφων στη «Διαύγεια» του Υπουργείου;

Ο ερωτών Βουλευτής
Αλεξιάδης Τρύφων