Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία για το mini one stop shop (MOSS)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία για το mini one stop shop (MOSS)
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


Το μίνι one stop shop (MOSS) είναι το σύστημα συλλογής και διαβίβασης του ΦΠΑ για τις τηλεπικοινωνίες, τις εκπομπές και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται στους τελικούς καταναλωτές στις 28 χώρες της ΕΕ.

Το σύστημα ΜOSS εισήχθη το 2015 και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει τώρα ορισμένα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση του.
Οι στατιστικές, που καλύπτουν την περίοδο από το 2015 έως το 2018, δείχνουν σαφές θετικό αποτέλεσμα όσον αφορά τη συλλογή ΦΠΑ για όλες τις χώρες της ΕΕ.

Συνολικά, τα έσοδα από τον ΦΠΑ που εισπράττονται στο πλαίσιο του MOSS δείχνουν μια σταθερή αύξηση από 3 δισεκατομμύρια ευρώ το 2015 σε περισσότερα από 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2018.

Το 2018, ο εισπραχθέντος ΦΠΑ αυξήθηκε ακόμη περισσότερο κατά 20% σε σχέση με το 2017.
Ο αριθμός των εμπόρων που χρησιμοποιούν το MOSS παρουσίασε επίσης μέτρια αύξηση σε αυτή την περίοδο.

Μια ενδιάμεση αξιολόγηση του συστήματος MOSS το 2016 είχε ήδη αποδείξει ότι μεταξύ 60% και 80% της αξίας των διασυνοριακών υπηρεσιών από την επιχείρηση προς τον καταναλωτή (B2C) αναφέρθηκε μέσω του MOSS. Από την αξιολόγηση αυτή προέκυψε επίσης ότι η χρήση του MOSS μπορεί να μειώσει το διοικητικό φόρτο για τις επιχειρήσεις έως και κατά 95%.

Η αλλαγή του τόπου παροχής υπηρεσιών για τις
τηλεπικοινωνιακές και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες σε συνδυασμό με το απλοποιημένο σύστημα MOSSS της ΕΕ, ήταν μια πρώτη προσπάθεια, αλλά τώρα αναμένονται να εισαχθούν στο σύστημα και άλλα αγαθά και υπηρεσίες.

Από το 2021 το σύστημα θα επεκταθεί και για να καλύψει τον ΦΠΑ για τις πωλήσεις εξ αποστάσεως αγαθών (κυρίως αγαθά που πωλούνται διαδικτυακά, διασυνοριακά στην ΕΕ και εκτός ΕΕ) και όλες τις άλλες υπηρεσίες που παρέχονται απευθείας στους τελικούς καταναλωτές στην ΕΕ.Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης