Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέα «ποσοτική χαλάρωση» από 1η Νοεμβρίου και μείωση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων ανακοίνωσε η ΕΚΤ

12 Σεπτέμβριου 2019 Σχόλια
Νέα «ποσοτική χαλάρωση» από 1η Νοεμβρίου και μείωση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων ανακοίνωσε η ΕΚΤ
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ ανακοίνωσε τη μείωση του επιτοκίου διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων και ένα νέο γύρο «ποσοτικής χαλάρωσης».

Συγκεκριμένα:

Το επιτόκιο της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα μειωθεί κατά 10 μονάδες βάσης στο -0,50%. Το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης και το επιτόκιο της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης παραμένουν αμετάβλητα στα τρέχοντα επίπεδα 0,00% και 0,25% αντίστοιχα. Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει τώρα ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στο σημερινό ή κατώτερο επίπεδο μέχρι να φανεί ότι οι προοπτικές για τον πληθωρισμό συγκλίνουν σταθερά σε επίπεδο αρκετά κοντά, αλλά κάτω από το 2% στο χρονικό ορίζοντα προβολής και η σύγκλιση αυτή υπήρξε σταθερή που αντικατοπτρίζεται στην υποκείμενη δυναμική του πληθωρισμού.

Οι καθαρές αγορές θα ξαναρχίσουν στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων του Διοικητικού Συμβουλίου (APP) με μηνιαίο ρυθμό 20 δισ. ευρώ από την 1η Νοεμβρίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει ότι θα διαρκέσουν για όσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για να ενισχυθεί ο ευνοϊκότερος αντίκτυπος των επιτοκίων της πολιτικής του και να τερματιστεί σύντομα πριν αρχίσει να αυξάνει τα βασικά επιτόκια.

Οι επανεπενδύσεις των βασικών πληρωμών από τίτλους λήξης που αγοράστηκαν στο πλαίσιο της APP θα συνεχιστούν πλήρως για παρατεταμένο χρονικό διάστημα μετά την ημερομηνία που το Διοικητικό Συμβούλιο ξεκινά να αυξάνει τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ και σε κάθε περίπτωση για όσο διάστημα αναγκαία για τη διατήρηση ευνοϊκών συνθηκών ρευστότητας και άφθονου νομισματικού περιβάλλοντος.


Πηγή: Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης