Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πρόταση ΛΣΑ για επείγουσα επίλυση θεμάτων σχετικά με τη ρύθμιση των νόμων 4611/2019 και 4621/2019


Ελ. Βενιζέλου 75, Νέα Ιωνία, 14231.
Τηλ.: 210 51.38.289, 210 51.57.310,
[email protected], www.lsa.gr


Προς:
• Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κο Μηταράκη Νότη

Κοινοποίηση:
• Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κο Βρούτση Ιωάννη
• Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κο Πιερρακάκη Κυριάκο
• Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., κο Πιτσιλή Γεώργιο

ΚΑΤ’ ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα, 05 Σεπτεμβρίου 2019

Θέμα: «Πρόταση για επείγουσα επίλυση θεμάτων σχετικά με τη ρύθμιση Ν. 4611/2019 και Ν. 4621/2019»

Αξιότιμε κύριε Μηταράκη,

Με χαρά πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωσή σας για την άμεσα επερχόμενη τροπολογία σχετικά με τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ρύθμισης των 120 δόσεων.

Στα πλαίσια της τροπολογίας αυτής, θα θέλαμε να λάβετε σοβαρά υπόψη ότι εκτός των περιπτώσεων λανθασμένου υπολογισμού των οφειλών, υπάρχει στο σύστημα και μεγάλη αδυναμία πιστοποίησης των προσωπικών στοιχείων των οφειλετών στο ΚΕΑΟ, όπου και τελικώς απευθύνεται η αίτηση.

Συγκεκριμένα, στο αρχικό βήμα της διαδικασίας για την ηλεκτρονική αίτηση, όπου συμπληρώνονται τα προσωπικά στοιχεία του οφειλέτη, εάν κάποια από αυτά είναι ελλιπή ή λανθασμένα (συνήθως λόγω λανθασμένης καταχώρησης των στοιχείων κατά την εγγραφή τους στον ΕΦΚΑ), το σύστημα δεν ταυτοποιεί και δεν πιστοποιεί τον οφειλέτη στο ΚΕΑΟ και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία της αίτησης.

Να επισημάνουμε ότι το σύστημα δεν ενημερώνει σε ποιο συγκεκριμένο στοιχείο υπάρχει το πρόβλημα της ταυτοποίησης και της πιστοποίησης στο ΚΕΑΟ, ώστε να προσκομιστούν τα τυχόν ζητούμενα δικαιολογητικά στον ΕΦΚΑ και να προχωρήσει η διαδικασία της αίτησης.

Όπως αντιλαμβάνεστε, τα παραπάνω- επιπλέον των επισημάνσεών σας περί λανθασμένων οφειλόμενων ποσών- καθιστούν την ένταξη στη ρύθμιση για αρκετούς από τους οφειλέτες αδύνατη.

Παρακαλούμε θερμά, όπως μεριμνήσετε και για το πρόβλημα της ασυμφωνίας στοιχείων οφειλετών, ώστε να ενταχθούν στην ρύθμιση.

Σε αναμονή της απάντησής σας.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κυριακόπουλος Νικόλαος

Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίνα

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης