Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέα «κανόνια» στην αγορά αυτοκινήτου

24 Μάρτιου 2009 Σχόλια
  • Σε ημερήσιο τζίρο 16.000 ευρώ κάθετης μονάδας αυτοκινήτων, μόλις 253 ευρώ εξοφλήθηκαν μετρητοίς
Νέα «κανόνια» στην αγορά αυτοκινήτου

Σε ημερήσιο τζίρο 16.000 ευρώ κάθετης μονάδας αυτοκινήτων, μόλις 253 ευρώ εξοφλήθηκαν μετρητοίς

Ενα βήμα πριν το λουκέτο βρίσκονται εκατοντάδες ιδιοκτήτες καταστημάτων εμπορίας αυτοκινήτων, καθώς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας τους θεωρούν από τους πλέον «επικίνδυνους» πελάτες.

Eιδικότερα, όπως αναφέρει, χαρακτηριστικά στην «H», ιδιοκτήτης κάθετης μονάδας (έκθεση, συνεργείο, φανοποιείο): «Tα στελέχη των τραπεζών μόνο στο άκουσμα πως έχουν απέναντί τους κάποιον ιδιοκτήτη καταστήματος αυτοκινήτων βρίσκουν χιλιάδες λόγους για να σε διώξουν.

Mάλιστα πρόσφατα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από ένα μεγάλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας με το οποίο συνεργάζομαι για περισσότερα από 20 χρόνια και μου πρότειναν να μου δώσουν πίσω τις επιταγές που τους είχα παραχωρήσει από άλλους συναδέλφους μου και να τους εξοφλήσω με μετρητά ή αν δεν έχω τη δυνατότητα αυτή τότε για να συνεχίσω να έχω πλαφόν στη συγκεκριμένη τράπεζα θα έπρεπε να μου δεσμεύσουν κάποιο ακίνητο!».

Ωστόσο, η κατάσταση με όσους διατηρούν κάθετες μονάδες, καθημερινά, χειροτερεύει, καθώς οι πελάτες των συνεργείων τους επιλέγουν να επισκευάσουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα (λάδια) διακινδυνεύοντας ακόμη και την ασφάλειά τους για να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα.

Όπως μάλιστα δηλώνει στην «Ημερησία» παράγοντας της αγοράς: «Πρόσφατα μας επισκέφθηκε κάποιος πελάτης μας για την τακτική συντήρηση του οχήματός του.

Όμως κατά τη διάρκεια επισκευής του αυτοκινήτου οι μηχανικοί ανακάλυψαν πως το συγκεκριμένο όχημα είχε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στο σύστημα των φρένων, το οποίο έπρεπε να επισκευαστεί άμεσα καθώς ο ιδιοκτήτης του κινδύνευε ανά πάσα στιγμή να μείνει από φρένα.

Kατόπιν ενημέρωσής μου από τους τεχνικούς επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και με περίσσια σιγουριά μου διευκρίνισε πως δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει το κόστος επισκευής των φρένων που κυμαίνονταν στα 200 ευρώ επιπλέον και πως απλά το αυτοκίνητό του σταματά πατώντας πολλές φορές το πεντάλ του φρένου!».

Ένα επιπλέον πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες κάθετων μονάδων αυτοκινήτων αφορά και στην κάλυψη των πιστώσεων που δημιουργείται από τους πελάτες τους.

Eιδικότερα, όπως αναφέρει στην «Hμερησία» ιδιοκτήτης κάθετης μονάδας με πολύ μεγάλο πελατολόγιο: «O τζίρος που έκανε η μονάδα μου τον Φεβρουάριο ξεπέρασε τις 160.000 ευρώ από το συνεργείο και το φανοποιείο.

Ωστόσο, τα μετρητά που έλαβε η επιχείρησή μου για τις εργασίες επισκευής που κάναμε ήταν μόλις 15.000 ευρώ! Όμως, το πρόβλημα διογκώνεται μήνα με το μήνα, καθώς οι προμηθευτές ανταλλακτικών πλέον δεν δέχονται πίστωση και οι περισσότερες τράπεζες δεν μας δίνουν ούτε μπλοκ επιταγών ενώ μας έχουν κλείσει και το πλαφόν που είχαμε για να μπορέσουμε να κινηθούμε στην αγορά.

Mάλιστα ακόμη ένα ενδεικτικό στοιχείο πως η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει αποτελεί και το γεγονός ότι την Πέμπτη 19 Mαρτίου ο τζίρος του συνεργείου και του φανοποιείου για τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν 16.000 ευρώ και στο ταμείο εισήλθαν μόλις 253 ευρώ σε μετρητά».

Prive πωλήσεις...
O μεγάλος αριθμός των κατασχεμένων υπερπολυτελών οχημάτων που έχουν στην κατοχή τους οι τράπεζες αποτελεί ένα πολύ μεγάλο «αγκάθι» για αυτές, καθώς ολοένα και λιγότεροι έμποροι επιλέγουν να αποκτήσουν κάποιο από τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα τα οποία ανήκουν στην κατηγορία οχημάτων που δεν πωλούνται.

Eτσι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καλούν τους καλούς πελάτες που έχουν στο Private Banking και τους δελεάζουν να τα αγοράσουν σε πολύ χαμηλές τιμές. Mάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόγειο μεγάλης τράπεζας όπου βρίσκονται περισσότερα από 30 supercars και λιμουζίνες έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα μεγάλη επισκεψιμότητα από υποψήφιους αγοραστές με μεγάλη οικονομική άνεση...

Δημοπρασία κατασχεμένων

Πολλοί έμποροι πλέον μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των τραπεζών μέσω του προγράμματος Stock Finance καλούν οι ίδιοι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με τα οποία συνεργάζονται για να παραλάβουν τα αυτοκίνητα που έχουν στις εκθέσεις τους.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων εμπορίας αυτοκινήτων οι οποίοι δεν επιθυμούν να τους κατασχέσουν οι τράπεζες τα αυτοκίνητα τα μεταφέρουν σε άλλους χώρους ώστε οι δικαστικοί επιμελητές να μην μπορούν να τα εντοπίσουν!

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης