Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μέτρα.... εντός του 2009 για μείωση των δαπανών

  • TH λήψη μόνιμων μέτρων εντός του 2009 για τον δραστικό περιορισμό των δαπανών και πρόσθετων μέτρων το επόμενο έτος, προκειμένου το δημοσιονομικό έλλειμμα να μειωθεί στο τέλος του 2010 (και όχι το 2011, όπως ζητούσε η κυβέρνηση) κάτω από το 3% του ΑΕΠ ζητεί από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Μέτρα.... εντός του 2009 για μείωση των δαπανών


TH λήψη μόνιμων μέτρων εντός του 2009 για τον δραστικό περιορισμό των δαπανών και πρόσθετων μέτρων το επόμενο έτος, προκειμένου το δημοσιονομικό έλλειμμα να μειωθεί στο τέλος του 2010 (και όχι το 2011, όπως ζητούσε η κυβέρνηση) κάτω από το 3% του ΑΕΠ ζητεί από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με τις συστάσεις που θα απευθύνει σήμερα η Κομισιόν και οι οποίες θα υιοθετηθούν από το ECOFIN στις 4 Απριλίου η χώρα εισέρχεται στη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος (άρθρο 104 παρ. 7) και ανά εξάμηνο θα αξιολογείται η πρόοδος σχετικά με τη δημοσιονομική εξυγίανση. Η πρώτη αξιολόγηση θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου και εάν διαπιστωθεί από την Κομισιόν ότι τα ληφθέντα μέτρα δεν επαρκούν, ενδέχεται η επιτήρηση να «σκληρύνει» με την ανά τρίμηνο αξιολόγηση (άρθρο 104 παρ. 8). Παράλληλα, η Επιτροπή ζητεί διαρθρωτικά μέτρα για τον έλεγχο των μισθών στο Δημόσιο, τη μεταρρύθμιση των φορολογικών αρχών και την αντιμετώπιση της γήρανσης του πληθυσμού. Η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει την υλοποίηση αυτών που συστήνει η Κομισιόν, «απαντούν» από το Yπουργείο Οικονομίας.

Πηγή express


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης