Διογκώνεται η προσφυγή σε... ελαστικότερη εργασία

Εργατικά - Ασφαλιστικά

23 Μάρτιος 2009
OΛO και περισσότερες επιχειρήσεις καταφεύγουν στη χρήση ελαστικών μορφών απασχόλησης, προκειμένου «να κερδίσουν χρόνο» και να εκτιμήσουν το βάθος και την ένταση της κρίσης, που εκφράζεται με πτώση της ζήτησης, υψηλή αποθεματοποίηση προϊόντων αλλά και οξύτατα προβλήματα ρευστότητας. Taxheaven.gr

Διογκώνεται η προσφυγή σε... ελαστικότερη εργασία              

 
OΛO και περισσότερες επιχειρήσεις καταφεύγουν στη χρήση ελαστικών μορφών απασχόλησης, προκειμένου «να κερδίσουν χρόνο» και να εκτιμήσουν το βάθος και την ένταση της κρίσης, που εκφράζεται με πτώση της ζήτησης, υψηλή αποθεματοποίηση προϊόντων αλλά και οξύτατα προβλήματα ρευστότητας.
Σε δηλώσεις του προς την ΕΞΠPEΣ ο πρόεδρος της «Αλουμύλ» αλλά και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Γιώργος Μυλωνάς, ο οποίος προχώρησε σε συναινετική μείωση των ωρών εργασίας στην επιχείρηση του, τονίζει ότι αυτό «είναι το καταλληλότερο μέτρο, πού δημιουργεί εχέγγυα για συνέχιση της ανάπτυξης των υγιών επιχειρήσεων σήμερα και διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και μετά την κρίση. «Είναι ένα τεράστιο παραμύθι το ότι οι εργαζόμενοι δεν συναινούν. Πρώτοι απ'Α όλους αυτοί κατανοούν αλλά και συμπαρίστανται στις μεγάλες υγιείς επιχειρήσεις» επισημαίνει ο κ. Μυλωνάς.

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρέθηκε η Αλουμύλ, ωστόσο το μέτρο της μείωσης του χρόνου εργασίας με μείωση των αποδοχών αξιοποιείται ήδη από εταιρίες όπως Kleemann, Φίλκεραμ Johnson, Εξαπρέτ, Hellenic Still, Nexans, Πυραμίς, Μαΐλλης, Ελφίκο.

Πάντως, οι εξελίξεις δημιουργούν μεγάλη ένταση στις σχέσεις εργοδοτών και εργαζομένων και η επίτευξη κοινωνικής συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κρίσης θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση εάν δεν ακυρωθεί οριστικά.

 Πηγή: Express.gr