Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί»

  • Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, μαζί με την καθιέρωση των ψηφιακών εφαρμογών και των μεθόδων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης στον αγώνα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και της κακοδιοίκησης, τόνισε χθες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκ. Παυλόπουλος κατά την επίσκεψή του στο Σώμα Επιθεωρητών...
«Οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί»

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, μαζί με την καθιέρωση των ψηφιακών εφαρμογών και των μεθόδων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης στον αγώνα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και της κακοδιοίκησης, τόνισε χθες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκ. Παυλόπουλος κατά την επίσκεψή του στο Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Aναφερόμενος στους ελέγχους στις δημόσιες υπηρεσίες είπε εμφαντικά ότι εντατικοποιήθηκαν, καθώς μέσα σ’ ένα χρόνο, όπως προκύπτει και από την ετήσια έκθεση του Σώματος που θα παρουσιασθεί από τον κ. Λ. Γεωργακόπουλο εντός των ημερών, έγιναν 845 έλεγχοι, «όταν μεταξύ 1998-2003 (δηλαδή σε έξι χρόνια επί ΠΑΣΟΚ) είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά μόλις 376». Κατά τον υπουργό, η θωράκιση των ελεγκτικών μηχανισμών ήταν εξ αρχής για την κυβέρνηση ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας, τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο μέσων και υποδομών. «Στόχος μας είναι να εντοπίζεται κάθε παραβατική συμπεριφορά και να τιμωρούνται αυστηρά οι υπεύθυνοι» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος. Σημείωσε, επίσης, ότι «το υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς καμία παρέμβαση στο έργο των μηχανισμών αλλά, αντιθέτως, με πλήρη σεβασμό της ανεξαρτησίας τους, τους παρέχει κάθε αναγκαία υποστήριξη, προκειμένου να εκπληρώνουν ελεύθερα και αποτελεσματικότερα την αποστολή τους».

Οργανωτική αναβάθμιση

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την οργανωτική αναβάθμιση του Σώματος Ελεγκτών, ιδρύθηκαν τέσσερα νέα Περιφερειακά Γραφεία (στο Ρέθυμνο, την Πάτρα, τις Σέρρες και τα Ιωάννινα) και αυξήθηκαν σημαντικά οι θέσεις του ελεγκτικού προσωπικού. Επιπλέον ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει σε λειτουργία ειδική γραμμή για τους πολίτες, το «1500», σε 24ωρη βάση, ώστε να καταγγέλλουν περιστατικά κακοδιοίκησης και διαφθοράς. «Γιατί, όπως είπε, η εμπέδωση της διαφάνειας σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου και του πολιτικού συστήματος αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη».

Εξάλλου, ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, αφού ανέφερε ότι «ο κ. Παπαθανασίου είναι ο αρμόδιος υπουργός» επισήμανε ότι «τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι μέτρα τα οποία δείχνουν πόσο υπεύθυνα στέκεται η κυβέρνηση απέναντι στον πολίτη που έχει περισσότερη ανάγκη». Για τα μέτρα είπε ακόμη ότι «είναι μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης, ότι στηρίζουν κυρίως το εισόδημα αυτών που έχουν περισσότερη ανάγκη» παροτρύνοντας να παρατηρήσουμε «τι συμβαίνει στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη».

Πηγή Καθημερινή

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης