Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για ΦΠΑ

  • Την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω της παράλειψης κοινοποίησης της μεταφοράς δύο οδηγιών ΦΠΑ στο εθνικό δίκαιο.
Παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για ΦΠΑ

Την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω της παράλειψης κοινοποίησης της μεταφοράς δύο οδηγιών ΦΠΑ στο εθνικό δίκαιο.

Όπως επισημαίνεται και σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής υποχρέωση της χώρας εκτός από το να εφαρμόζει τις οιοδήποτε κοινοτικές οδηγίες είναι και να ενημερώνει επίσημα την Επιτροπή από τη στιγμή που εφάρμοσε κοινοτικές οδηγίες.

Συγκεκριμένα η ελληνική κυβέρνηση δεν ειδοποίησε την Επιτροπή α) για τη θέσπιση αποτελεσματικότερων κανόνων για την καταπολέμηση της απάτης με μεγαλύτερη ευελιξία απ’ ό,τι προηγουμένως β) και για την «6η οδηγία ΦΠΑ», με στόχο να ενταχθούν με ορθολογικό τρόπο σε ενιαίο νομοθετικό κείμενο οι διάφορες τροποποιήσεις που είχαν επέλθει με την πάροδο του χρόνου στην εν λόγω οδηγία.

Πηγή ΙσοτιμίαΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης