Αποτελέσματα live αναζήτησης

(Upd) Ηλεκτρονικά βιβλία: Σε διαβούλευση το πλαίσιο λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας myDATA

11 Οκτώβριου 2019 Σχόλια
(Upd) Ηλεκτρονικά βιβλία: Σε διαβούλευση το πλαίσιο λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας myDATA
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


Πρώτη ανάρτηση: 07/08/2019
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2019, νέα έκδοση 0.5.1 - Τεχνική περιγραφή και αρχεία xsd

myDATA - Ηλεκτρονικά Βιβλία Α.Α.Δ.Ε.  
 
myDATA, δηλαδή my Digital Accounting and Tax Application. Είναι το όνομα της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με την οποία η ΑΑΔΕ εισάγει τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων.

Τα Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ αποτελούν ένα πολύ σημαντικό βήμα ψηφιακού μετασχηματισμού της Φορολογικής Διοίκησης και της σχέσης της με τις επιχειρήσεις. Στόχος μας είναι πρωτίστως να εξυπηρετήσουμε τις επιχειρήσεις, παρέχοντας μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα για την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, που θα οδηγήσει σε αυτοματοποίηση της συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων και θα τις απαλλάξει από υποχρεώσεις που έχουν σήμερα, όπως η υποβολή Καταστάσεων Πελατών – Προμηθευτών (ΜΥΦ).

Μαζί με τη μείωση του διοικητικού κόστους των επιχειρήσεων, τα ηλεκτρονικά βιβλία ΑΑΔΕ ενισχύουν τη διαφάνεια των συναλλαγών, προσφέροντας ένα ψηφιακό περιβάλλον συνεργασίας των επιχειρήσεων για την τιμολόγηση των αγαθών και των υπηρεσιών. Επίσης, εδραιώνουν την αξιοπιστία στη σχέση της Φορολογικής Διοίκησης με τις επιχειρήσεις και λειτουργούν ως μηχανισμός οικειοθελούς συμμόρφωσης και πρόληψης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, αλλά και διευκόλυνσης των συνεπών επιχειρήσεων στην επιστροφή των φόρων που δικαιούνται.Η ηλεκτρονική πλατφόρμα myDATA παρέχει εύκολες λύσεις για όλους. Τόσο για τις επιχειρήσεις που διαθέτουν μηχανογραφημένα λογιστήρια και θα μπορούν να διαβιβάζουν μαζικά και αυτοματοποιημένα τα αναγκαία δεδομένα, όσο και για τις λοιπές επιχειρήσεις, που θα μπορούν να διαβιβάζουν τα δεδομένα με απλό τρόπο, μέσω ειδικής φόρμας καταχώρισης στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Με την εισαγωγή των ηλεκτρονικών βιβλίων ΑΑΔΕ δεν παύει η λογιστική παρακολούθηση από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, ενώ κρίσιμος παραμένει και ο ρόλος του λογιστή για την ορθή απεικόνιση των συναλλαγών στην πλατφόρμα myDATA.

Με αυτές τις σκέψεις θέτουμε τα Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ σε δημόσια διαβούλευση και περιμένουμε τις παρατηρήσεις σας μέχρι την 6/9/2019 στο [email protected]

Δείτε την αναλυτική παρουσίαση ή κατεβάστε την από εδώ σε μορφή .pdf.


O browser δεν υποστηρίζει pdf viewεr. Κατεβάστε την απόφαση από εδώ: Download PDF.
 Tεχνική Tεκμηρίωση myDATA


Για την επικοινωνία των λογιστικών / εμπορικών προγραμμάτων των επιχειρήσεων με την ηλεκτρονική πλατφόρμα myDATA διατίθεται μία διεπαφή REST API που διαχειρίζεται τα αιτήματα και τις απαντήσεις μεταξύ των δύο εφαρμογών.

Η διεπαφή REST API της myDATA έχει χαρακτηριστικά υψηλής διαθεσιμότητας και επιτρέπει στους κατασκευαστές λογισμικού να αναβαθμίσουν τα προγράμματά τους, ώστε αυτά να ενημερώνουν τα Ηλεκτρονικά Βιβλία αυτόματα, είτε σε πραγματικό χρόνο, είτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.


ΕΚΔΟΣΗ 0.5.1 - ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΑ xsd (NEO)

Τεχνική Περιγραφή REST API Διεπαφής myDATA (Έκδοση 0.5.1)

expensesClassification-v0.5.1.xsd

incomeClassification-v0.5.1.xsd

InvoicesDoc-v0.5.1.xsd

requestedInvoicesDoc-v0.5.1.xsdΕΚΔΟΣΗ 0.5 - ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΑ xsd

 
Αναλυτική Περιγραφή Λειτουργίας myDATA (Έκδοση 0.5)

Λήψη αρχείου

Τεχνική Περιγραφή REST API Διεπαφής myDATA (Έκδοση 0.5)

Λήψη αρχείου

Αρχεία xsd

expensesClassification-v0.5.xsd

incomeClassification-v0.5.xsd

InvoicesDoc-v0.5.xsd

Response-v0.5.xsd

Portal για Προγραμματιστές


Για περισσότερη τεχνική τεκμηρίωση και υποστηρικτικά εργαλεία δείτε και το ειδικό portal για προγραμματιστές της REST API διεπαφής myDATA εδώ

Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε την σχετική ενότητα του portal για υποβολή τεχνικών σχολίων όπως προτάσεις βελτίωσης της λειτουργικότητας, προβλήματα ή δυσλειτουργίες του REST API.


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης