Αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για άρση του περιορισμού του 1 εκ. για ένταξη στις 120 δόσεις

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

25 Ιούλιος 2019
Ο ΕΣΑ απέστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, αναφορικά με τη ρύθμιση των 120 δόσεων Taxheaven.gr


https://www.esathena.gr

Η επιστολή έχει ως κάτωθι:

«Κύριε Υπουργέ, 

Με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση μας με το Προεδρείο της ΕΣΕΕ, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά για την άμεση ανταπόκριση σας.

Αναφορικά με την ρύθμιση των 120 δόσεων, είναι θετικές όλες οι βελτιώσεις που εξαγγέλθηκαν, όπως η μείωση της ελάχιστης δόσης, η μείωση του επιτοκίου, η δυνατότητα να συμπεριληφθούν οι υποχρεώσεις και του 2019, όπως και η δυνατότητα συμμετοχής των συνεπών οφειλετών, που εντάχθηκαν και τήρησαν την προηγουμένη ρύθμιση των 100 δόσεων και δίνουν την ευκαιρία να παραμείνουν στην ενεργό δραστηριότητα άτομα και επιχειρήσεις, που θέλουν μέσα από την δουλειά τους να αποπληρώσουν αυτά τα χρέη. 

Επειδή όμως, όπως σωστά εξαγγέλθηκε, θα είναι η τελευταία ρύθμιση που θα επιτρέψει στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της χώρας να παραμείνουν ζωντανές, θεωρούμε ότι πρέπει τώρα να αρθεί και ο τελευταίος περιορισμός ένταξης στην ρύθμιση επιχειρήσεων με χρέη άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ,  που είναι μαθηματικά  βέβαιο ότι θα οδηγήσει όσες επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση στο οριστικό λουκέτο, με συνέπεια την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. 

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, στην προσπάθεια ανασύνταξης της οικονομίας, τους έχουμε ανάγκη όλους και πρέπει να καταργηθούν οριστικά ιδεοληψίες, που εξαιρούσαν κατηγορίες πολιτών ή επιχειρήσεων από ίσες ευκαιρίες και προοπτικές.

Γι’ αυτό, ζητούμε την άρση και του τελευταίου εμποδίου για τη συμμετοχή όλων στην τελευταία ευνοϊκή ρύθμιση των 120 δόσεων, με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά στο μέλλον να ληφθούν παρόμοια μέτρα και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την επιβράβευση των φυσικών ατόμων και των επιχειρήσεων που ήταν πάντα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους
».