Αποτελέσματα live αναζήτησης

Α. Γεωργιάδης: «Ηλεκτρονικό σύστημα αδειοδοτήσεων και ενιαίος ψηφιακός χάρτης»

Α. Γεωργιάδης: «Ηλεκτρονικό σύστημα αδειοδοτήσεων και ενιαίος ψηφιακός χάρτης»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσηςΟμιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη,  στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Kυβερνήσεως.


........

Και έρχομαι τώρα στο προκείμενο. Είπαμε τι παραλαμβάνουμε, αλλά πρέπει να πούμε και τι σκοπεύουμε να κάνουμε. Πολλές από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του κυρίου Δραγασάκη ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, άλλωστε αρκετές τις υπερψήφισε τότε η Νέα Δημοκρατία. Ελπίζω να έχουμε και εμείς ως Κυβέρνηση ανάλογη συμπεριφορά από εσάς. Εγώ, σε αντίθεση με εσάς και όπως κάνατε για το νόμο περί των ανασφαλίστων της δικής μου θητείας στο Υπουργείο Υγείας, δεν θέλω να καπηλευτώ τη δουλειά κανενός προηγουμένου. Θεωρώ ότι είναι πολύ ωραίο να το βλέπουμε ως μια σκυταλοδρομία που ο ένας παραλαμβάνει από τον προηγούμενο και όχι σαν έναν αγώνα που ο ένας προσπαθεί να κοροϊδέψει περισσότερο το λαό ως προς το τι έχει κάνει, αποκρύπτοντας τι έκανε ο προηγούμενος.

Έχουμε δύο πολύ μεγάλους στόχους, πέραν του κατατεθέντος νομοσχεδίου μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το οποίο θα επιταχύνει κάθε μορφή αδειοδότησης σε όποια φάση ελέγχου των φακέλων που λιμνάζουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης, όπως την ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο ή αξιολογήσεως των προτάσεων που επίσης λιμνάζουν στις υπηρεσίες για το ποια project και ποια επενδυτικά σχέδια μπορούν να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο ή σε άλλα επενδυτικά εργαλεία. Θα χρησιμοποιήσουμε και θα νομοθετήσουμε για το outsourcing, δηλαδή τις υπηρεσίες ιδιωτικής αγοράς όσο περισσότερο μπορούμε, για να τρέχουμε με μεγάλη ταχύτητα και να μη μένει τίποτα κολλημένο στην ελληνική γραφειοκρατία. Άρα λοιπόν, με το νομοσχέδιο θα πάμε πάρα πολύ γρήγορα στη χρήση των ιδιωτικών υπηρεσιών για να κάνουμε σύμπραξη δημοσίου – ιδιωτικού τομέα, να μη λιμνάζουν οι φάκελοι, να μη λιμνάζουν οι επενδύσεις, να τρέξουμε όσο μπορούμε γρηγορότερα. Αυτό θα γίνει εντός του Αυγούστου.

Θέτουμε όμως και δύο μεγάλους πιο μακροπρόθεσμους στόχους. Ο πρώτος είναι η δημιουργία, σε μερικούς μήνες, ενός κεντρικού ηλεκτρονικού συστήματος αδειοδοτήσεων. Θέλουμε όποιος Έλληνας επιθυμεί να πάρει άδεια για οτιδήποτε θέλει να κάνει σε αυτή τη χώρα,  να πατάει ένα κουμπί, να μπαίνει σε μία βάση δεδομένων. Αυτή η βάση δεδομένων να ενώνεται με όλες τις βάσεις δεδομένων του ελληνικού κράτους, από το Υπουργείο Υποδομών, από τα Επιμελητήρια, από τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας, από τα πάντα, και να ξέρει με ένα κουμπί πως θα παίρνει γρήγορα την άδεια που θέλει. Αυτό θα γίνει πολύ γρήγορα. Ξέρουμε πώς να το κάνουμε. Αυτό όμως θα έχει την οριστική του κατάληξη όπως πρέπει, για αυτό θα χρειαστούμε περίπου 2 χρόνια από σήμερα. Θα σχεδιαστεί από τώρα , σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 5 πόλεις της Ελλάδας αν είναι δυνατόν και μέσα στο 2019.

Το πλήρες σύστημα θα είναι έτοιμο σε περίπου 2 χρόνια. Ποιο είναι αυτό;  Ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης. Με το πάτημα ενός κουμπιού, όταν θα θέλει κάποιος να σκεφτεί αν θα αγοράσει ένα οικόπεδο για να κάνει μία επένδυση στο παραμικρό κομμάτι αυτής της χώρας, θα πατάει το κουμπί και θα βλέπει όρους και περιορισμούς δόμησης, χρήσεις γης, σχέδια πόλεων, ρυμοτομικές και οικοδομικές γραμμές, γεωτεμάχια κτηματολογίου, δάση και δασικές εκτάσεις, περιοχές του δικτύου Natura, ζώνες αιγιαλού, παραλίες, υδατορέματα, υγροτόπους, όχθες, αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, παραδοσιακούς οικισμούς και προστατευόμενους χώρους. Με ένα κουμπί θα ξέρει τι όρους παραλαμβάνει  για αυτό που θέλει να αγοράσει και να επενδύσει. Θα ξέρει πως θα παίρνει την άδεια. Θα ξέρει αμέσως τα προβλήματα που θα βρει μπροστά του και θα σταθμίσει ο ίδιος το επιχειρηματικό ρίσκο για το αν θέλει να προχωρήσει ή όχι.
   
Κάθε επενδυτής το πολύ σε δύο χρόνια από σήμερα, όταν θα φτάνει σε αυτή τη χώρα, θα ξέρει ακριβώς ποιο είναι το επιχειρηματικό περιβάλλον που δρα. Δεν θα έχει εκπλήξεις. Δεν θα τον ταλαιπωρεί η γραφειοκρατία. Αυτή είναι η κατεύθυνση που έχει δώσει το Υπουργείο μας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε.
   

Ολόκληρη η ομιλία στο ακόλουθο link

https://www.youtube.com/watch?v=31SSzM_XJYU
Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης