Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κ. Χατζηδάκης: Οι λεγόμενες εισπρακτικές εταιρίες, δεν θα εισπράττουν, μόνο θα ενημερώνουν

12 Μάρτιου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, η κυβερνητική επιτροπή, στο Μέγαρο Μαξίμου και συζητήθηκαν δύο νομοσχέδια του υπουργείου Ανάπτυξης,που αφορούν στις εισπρακτικές εταιρίες και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Κ. Χατζηδάκης: Οι λεγόμενες εισπρακτικές εταιρίες, δεν θα εισπράττουν, μόνο θα ενημερώνουν


Συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, η κυβερνητική επιτροπή, στο Μέγαρο Μαξίμου και συζητήθηκαν δύο νομοσχέδια του υπουργείου Ανάπτυξης,που αφορούν στις εισπρακτικές εταιρίες και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε, σε δηλώσεις του, ότι οι λεγόμενες εισπρακτικές εταιρίες,οι οποίες πλέον θα ονομάζονται εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών, δεν θα εισπράττουν, θα ενημερώνουν απλά, όπως είπε,τους καταναλωτές για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, σεβόμενες συγκεκριμένους κανόνες δεοντολογίας.

    Σ' αυτό τον τομέα πια,υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, μπαίνει τάξη, καθώς η κυβέρνηση άκουσε τη φωνή της κοινωνίας και των Μέσων Ενημέρωσης και ανταποκρίθηκε γρήγορα,προχωρώντας και σε νομοθετική ρύθμιση.

    Από εδώ και πέρα οι εταιρίες αυτές,είπε ο υπουργός, θα σέβονται την αξιοπρέπεια του καταναλωτή και του πολίτη,ενώ πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί το αργότερο μεθαύριο στη Βουλή.

    Ανέφερε ακόμη ότι έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για το νέο νομοσχέδιο για την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    Ο κ.Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι λήγει η θητεία της παρούσας Επιτροπής, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θέλει απλά και μόνο να διορίσει μια νέα Επιτροπή με πρόσωπα υψηλού κύρους, αλλά να εφαρμόσει και εδώ συγκεκριμένους ευρωπαϊκούς κανόνες,που θα επιτρέψουν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού να λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά.

    Δεν θέλουμε να ανεχθούμε άλλο καθυστερήσεις στο έργο της Επιτροπής, δηλαδή να υπάρχουν καταγγελίες φέτος και εκδίκασή τους μετά από 4, 5 ή 6 χρόνια, είπε.

    Επισήμανε,ακόμη,ότι όσοι εμπλέκονται με καρτέλ, μετά από το νέο νομοσχέδιο, θα έχουν να φοβούνται πολύ περισσότερο.

    Πρόσθεσε ότι μέχρι τώρα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχει επιβάλει πρόστιμα που είναι 30 με 40 φορές υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία του ΠΑΣΟΚ.

    Είμαστε αποφασισμένοι,ανέφερε,να ενθαρρύνουμε ακόμη περισσότερο την Επιτροπή Ανταγωνισμού να επιτελέσει το καθήκον της.

    Σε ερώτηση εάν εισπράττονται τα πρόστιμα,ο κ.Χατζηδάκης είπε ότι εισπράττονται σε πολύ μεγάλο βαθμό,σημειώνοντας ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού λειτουργεί ως πρωτοβάθμιο όργανο,όπου καταβάλλεται αμέσως ένα τμήμα των προστίμων και στη συνέχεια κάποιος μπορεί να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.

    Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία,είπε ο υπουργός, ολοένα και περισσότερο οι αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού δικαιώνονται τελικά και στα διοικητικά δικαστήρια.

    Σε άλλη ερώτηση για τα υψηλά επιτόκια των τραπεζών, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει στείλει ξεκάθαρα μηνύματα, σημειώνοντας ότι εάν χρειαστεί θα είμαστε ακόμη περισσότεροι αποφασιστικοί,γιατί πάνω απ' όλα είναι το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών.


Πηγή  Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης