Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εισοδηματικές ανισότητες στην ΕΕ για το έτος 2017 - Eurostat: Ψηλά στη λίστα η Ελλάδα

Εισοδηματικές ανισότητες στην ΕΕ για το έτος 2017 - Eurostat: Ψηλά στη λίστα η Ελλάδα
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσηςΟ τρόπος διανομής του εισοδήματος και του πλούτου σε ολόκληρη την κοινωνία καθορίζει το βαθμό στον οποίο τα άτομα έχουν ίση πρόσβαση στα αγαθά και τις υπηρεσίες που παράγονται στο πλαίσιο μιας εθνικής οικονομίας.

Ένα σημαντικό μέτρο της κατανομής του εισοδήματος είναι ο λόγος του συνολικού εισοδήματος που εισπράττεται από το 20% του πληθυσμού με το υψηλότερο εισόδημα από το εισόδημα που εισπράττεται από το 20% του πληθυσμού με το χαμηλότερο εισόδημα, γνωστό ως λόγος μεριδίου εισοδήματος πεμπτημόριου. Το 2017, ο λόγος μεριδίων εισοδήματος πεμπτημόριου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ήταν 5,2.

Πατήστε επάνω στην εικόνα για μεγέθυνση


Στα κράτη μέλη της ΕΕ, με βάση το μέτρο αυτό, η Τσεχία και η Σλοβενία ​​είχαν τη χαμηλότερη εισοδηματική ανισότητα το 2017 (3.4). Ακολούθησαν άλλα τρία κράτη μέλη με αναλογίες κάτω του 4,0: Φινλανδία (3,5), Σλοβακία (3,5) και Βέλγιο (3,8).Αντίθετα, οι εισοδηματικές ανισότητες ήταν πολύ υψηλότερες (άνω του 6,0) στην Ελλάδα (6,1), στη Λετονία (6,3), στη Ρουμανία (6,5), στην Ισπανία (6,6), στη Λιθουανία (7,3) και στη Βουλγαρία (8,2).

Το αρχείο δεδομένων με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία μπορεί να βρεθεί εδώ.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης