Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μείωση πληθωρισμού στα χαμηλά... 40 ετών

10 Μάρτιου 2009 Σχόλια
  • ΣTO 1,6% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 40 ετών, από 1,8% τον Ιανουάριο. Η ΕΣΥΕ αποδίδει την αποκλιμάκωση αυτή στην πτώση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης...
Μείωση πληθωρισμού στα χαμηλά... 40 ετών              

ΣTO 1,6% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 40 ετών, από 1,8% τον Ιανουάριο. Η ΕΣΥΕ αποδίδει την αποκλιμάκωση αυτή στην πτώση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης – που είχαν καθοδική επίδραση στον γενικό δείκτη κατά 0,15 της μονάδας- και στη συγκράτηση των τιμών στα υπόλοιπα αγαθά και υπηρεσίες. Αναμένει, δε, για τους ίδιους λόγους, περαιτέρω μείωση του πληθωρισμού, πιθανόν και χαμηλότερα του 1,3%, τον Μάρτιο.

Παράγοντες της οικονομίας θεωρούν όμως ότι η ταχεία μείωση του πληθωρισμού οφείλεται σε σημαντικό λόγο στον περιορισμό της κατανάλωσης λόγω της κρίσης, που οδηγεί στη συγκράτηση των τιμών και ταυτόχρονα συμπαρασύρει πτωτικά τον ρυθμό ανάπτυξης και φοβούνται ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού. Επισημαίνουν, παράλληλα, ως ανησυχητικό και το γεγονός ότι ο δομικός πληθωρισμός μειώθηκε μόνο στο 3% από 3,1%, αντανακλώντας τα δομικά προβλήματα στην αγορά. Πάντως, η μείωση του πληθωρισμού θεωρείται ότι «διευκολύνει» και την απόφαση για σφιχτή εισοδηματική πολιτική εφέτος.

Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης