Αποτελέσματα live αναζήτησης

Και όμως έρχεται η οικονομική ανάκαμψη, λέει ο Trichet

  • Οι επενδυτές υποτιμούν την πιθανότητα επιστροφής στην οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, ο οποίος μάλιστα εκτιμά ότι ο κόσμος πλησιάζει στην καμπή αλλαγής.
Και όμως έρχεται η οικονομική ανάκαμψη, λέει ο Trichet

 Οι επενδυτές υποτιμούν την πιθανότητα επιστροφής στην οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, ο οποίος μάλιστα εκτιμά ότι ο κόσμος πλησιάζει στην καμπή αλλαγής.

«Έχουμε μία σειρά από στοιχεία που συνηγορούν ότι πλησιάζουμε τη στιγμή που θα αρχίσουμε να έχουμε ανάκαμψη», δήλωσε ο Jean Claude Trichet σε συνέντευξη Τύπου στη Βασιλεία, όπου προήδρευσε της Παγκόσμιας Οικονομικής Συνάντησης στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών. Πάντως πρόσθεσε ότι «εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο που τα θετικά δεν φαίνονται».

Οι Κεντρικές Τράπεζες έχουν προχωρήσει σε επιθετικές μειώσεις επιτοκίων και οι κυβερνήσεις έχουν παράσχει δισεκατομμύρια στις οικονομίες τους προκειμένου να περιορίσουν τη χειρότερη παγκόσμια ύφεση μεταπολεμικά.

Ο Trichet συναντήθηκε στη Βασιλεία με τους συναδέλφους του απ’ τις υπόλοιπες μεγάλες Κεντρικές Τράπεζες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του Κεντρικού Τραπεζίτη της Ιαπωνίας, Masaaki Shirakawa, της Βρετανίας Mervyn King και τον αναπλ. της Κίνας Yi Yang.

Ο Trichet εκτίμησε ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου σε συνδυασμό με τα μέτρα που πήραν οι Κεντρικές Τράπεζες και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη.

«Οι περισσότεροι απ’ τους παρατηρητές προβλέπουν αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης για τον βιομηχανοποιημένο κόσμο που μπορεί να είναι πολύ κοντά στο μηδέν σε παγκόσμιο επίπεδο, και μία ανάκαμψη του χρόνου», δήλωσε ο Trichet.

Πηγή Ισοτιμία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης