Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανεξέλεγκτη η ύφεση πλήττει την ευρωζώνη

  • PAΓΔAIA επιδείνωση της οικονομίας στην ευρωζώνη, η οποία οδηγεί σε επιθετική μείωση επιτοκίων, προβλέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ, στα 16 κράτη-μέλη της ευρωζώνης το ΑΕΠ θα μειωθεί από 2,2% έως 3,2% το 2009.
Ανεξέλεγκτη η ύφεση πλήττει την ευρωζώνη              
 
PAΓΔAIA επιδείνωση της οικονομίας στην ευρωζώνη, η οποία οδηγεί σε επιθετική μείωση επιτοκίων, προβλέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ, στα 16 κράτη-μέλη της ευρωζώνης το ΑΕΠ θα μειωθεί από 2,2% έως 3,2% το 2009.
Oπως εκτιμά η ΕΚΤ, η αβεβαιότητα θα κυριαρχήσει και το 2010, όπου το ΑΕΠ θα κυμανθεί στην κλίμακα -0,7% έως 0,7%.
Προς το παρόν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε σε μείωση του βασικού επιτοκίου παρέμβασης στο 1,5%, με τον πρόεδρο Ζαν -Κλοντ Τρισέ να μην αποκλείει νέα αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού άμεσα.
Η κατακόρυφη πτώση του πληθωρισμού στο 1,2% τον Φεβρουάριο «αντανακλά την επιθετική κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας», τάση η οποία υπονομεύει τις ευρωπαϊκές αγορές. Στο κόκκινο βρέθηκαν χθες οι μετοχές, με τον αντιπροσωπευτικό δείκτη FTSEuroFirst να καταρρέει στις 670,72 μονάδες (-3,7%), σημειώνοντας απώλειες που ξεπερνούν το 19% από την αρχή του έτους. Το φαινόμενο της ύφεσης καταρράκωσε και τη Wall Street, όπου αργά το απόγευμα οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 υποχωρούσαν πάνω από 3%.

 Πηγή: Express.gr 
 Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης