Αποτελέσματα live αναζήτησης

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ορίζει τη νέα ηγεσία της ΕΕ

3 Ιούλιου 2019 Σχόλια
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ορίζει τη νέα ηγεσία της ΕΕ
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά


Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέλεξε σήμερα τον κ. Charles Michel ως Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκλέγεται για την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου 2019 έως τις 31 Μαΐου 2022. Η θητεία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που έχει διάρκεια δυόμισι ετών, μπορεί να ανανεωθεί μία φορά. Επίσης το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων των κρατών μελών με νόμισμα το ευρώ να διορίσουν τον κ. Charles Michel στη θέση του Προέδρου της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης για θητεία ίσης διάρκειας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέδωσε την απόφαση με την οποία προτείνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την υποψηφιότητα της κας Ursula von der Leyen για το αξίωμα της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η προτεινόμενη υποψήφια θα πρέπει να εκλεγεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την πλειοψηφία των μελών που το απαρτίζουν.

Επίσης το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έκρινε ότι ο κ. Josep Borrell Fontelles είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για τη θέση του Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας. Ο επίσημος διορισμός του Ύπατου Εκπροσώπου από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απαιτεί τη συμφωνία του εκλεγέντος Προέδρου της Επιτροπής.

Πριν από τον επίσημο διορισμό από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, ο Ύπατος Εκπρόσωπος και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής υπόκεινται ως σώμα σε ψήφο έγκρισης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η θητεία τους έχει διάρκεια πέντε χρόνια από το τέλος της θητείας της σημερινής Επιτροπής μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2024.

Επίσης το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έκρινε ότι η κα Christine Lagarde είναι η κατάλληλη υποψήφια για τη θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα λάβει επίσημη απόφαση για τον διορισμό με βάση σύσταση του Συμβουλίου, αφού συμβουλευθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ. Η θητεία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι οκταετής και μη ανανεώσιμη.

Επισκεφθείτε τη σελίδα της συνεδρίασης


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης