Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οι δημόσιοι διαγωνισμοί σε αριθμούς το Β' τρίμηνο του 2019 για τις υπηρεσίες λογιστή

Οι δημόσιοι διαγωνισμοί σε αριθμούς το Β' τρίμηνο του 2019 για τις υπηρεσίες λογιστή
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσηςΜε τα δεδομένα να κυριαρχούν στους βασικούς παράγοντες λήψης μιας εταιρικής απόφασης, ακολουθούν ορισμένα στατιστικά στοιχεία των δημοσίων διαγωνισμών για τις λογιστικές υπηρεσίες. Γνωρίζοντας πληροφορίες όπως τον αριθμό των δημοσιευμένων διαγωνισμών από την εκάστοτε αναθέτουσα αρχή τα τελευταία έτη, το ποσό της σύμβασης που υπογράφηκε μεταξύ του αναδόχου και του αρμόδιου φορέα καθώς επίσης και την ακριβή διάρκεια της σύμβασης, το ρίσκο της προετοιμασίας για τους μελλοντικούς διαγωνισμούς μειώνετε αισθητά.

Το Β’ τρίμηνο του 2019 δημοσιεύθηκαν περισσότερες από 950 συμβάσεις που υπογράφηκαν μεταξύ των αναδόχων δημοσίων διαγωνισμών και των αρμόδιων φορέων σε όλη την Ελλάδα για τις λογιστικές υπηρεσίες. Τις περισσότερες συμβάσεις δημοσίευσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Περισσότεροι από 690 δημόσιοι φορείς δημοσίευσαν προκηρύξεις ζητώντας λογιστικές υπηρεσίες με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 13.000.000 €. Οι δημόσιοι φορείς με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό ήταν το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Περισσότερες από 400 συμβάσεις δημοσίευσαν οι τρεις πρώτες περιφέρειες της Ελλάδας με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Πιο συγκεκριμένα στην περιφέρεια της Αττικής δημοσιεύθηκε το 26% των δημοσίων διαγωνισμών διαθέτοντας περισσότερα από 4.300.000 €, στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύθηκε το 11% με περισσότερα από 1.100.000 € και στην περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου το 5% με περισσότερα από 700.000 €.

Το 35% των συμβάσεων αφορούσε ποσά έως 5.000 €, το 24% ποσά από 5.000 έως 10.000 €, το 23% ποσά από 10.000 έως 20.000 €, το 13% ποσά από 20.000 – 50.000 € και το υπόλοιπο 5% μεγαλύτερα ποσά.

Μια επιχείρηση γνωρίζοντας τα στατιστικά στοιχεία των δημοσίων διαγωνισμών μπορεί να καταλάβει το μερίδιο που της αντιστοιχεί στην αγορά, την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν οι δημόσιοι φορείς αλλά και ο ανταγωνισμός, καθώς επίσης και την πιθανότητα επέκτασης σε περισσότερες περιφέρειες της Ελλάδας.


Για το Promitheies.gr
Βρέσκος Βασίλειος

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης