Αποτελέσματα live αναζήτησης

Χωρίς φρένο η πτώση στο Χρηματιστήριο

  • ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ των τελευταίων έξι χρόνων βυθίστηκε ξανά το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά το νέο ξεπούλημα στις τραπεζικές μετοχές, από τις οποίες πολλές βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά. Ο Γενικός Δείκτης τιμών, στον απόηχο της χθεσινής και της προχθεσινής μεγάλη πτώσης στις διεθνείς αγορές, έφτασε να υποχωρεί έως 3,2% και τελικά έκλεισε με απώλειες 1,62% στις 1.510,99 μονάδες. Οι επενδυτές του Χ.Α. είχαν να δουν τόσο χαμηλά επίπεδα από τα τέλη Μαρτίου 2003, όταν ο Γενικός Δείκτης είχε φτάσει τις 1.470 μονάδες.
Χωρίς φρένο η πτώση στο Χρηματιστήριο
    
ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ των τελευταίων έξι χρόνων βυθίστηκε ξανά το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά το νέο ξεπούλημα στις τραπεζικές μετοχές, από τις οποίες πολλές βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά. Ο Γενικός Δείκτης τιμών, στον απόηχο της χθεσινής και της προχθεσινής μεγάλη πτώσης στις διεθνείς αγορές, έφτασε να υποχωρεί έως 3,2% και τελικά έκλεισε με απώλειες 1,62% στις 1.510,99 μονάδες. Οι επενδυτές του Χ.Α. είχαν να δουν τόσο χαμηλά επίπεδα από τα τέλη Μαρτίου 2003, όταν ο Γενικός Δείκτης είχε φτάσει τις 1.470 μονάδες.

Στο κακό κλίμα που επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές συνέβαλε η νέα βουτιά σοκ στο Λονδίνο, όπου ο δείκτης FΤSΕ βρέθηκε βαθιά στο κόκκινο κλείνοντας με απώλειες 3,14%, ενώ στο Παρίσι ο CΑC 40 έκλεισε με πτώση 1,04%. Στη Νέα Υόρκη ο δείκτης Dow Jones έπειτα από πολλές διακυμάνσεις, που αποτελούν ένδειξη για τη μεγάλη ανησυχία που εξακολουθεί να υφίσταται στην αγορά, έκλεισε με πτώση 0,55%.

Τολμηρά μέτρα ζητά ο Μπερνάνκι
Δεν είναι τυχαίο ότι χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FΕD) Μπεν Μπερνάνκι ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση να λάβει τολμηρά μέτρα για να αποφευχθεί παρατεταμένη οικονομική στασιμότητα, ενώ ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί για σοβαρή επιβράδυνση στην παγκόσμια ανάπτυξη. Καμπανάκι από Τζένεραλ Μότορς
Στον νέο γύρο πωλήσεων στις αγορές έχουν συμβάλει οι ζημίες μαμούθ της ΑΙG (62 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο) και η προσπάθεια της ΗSΒC Ηoldings να πραγματοποιήσει αύξηση κεφαλαίου 14 δισ. δολαρίων. Χθες εξάλλου η Τζένεραλ Μότορς ζήτησε βοήθεια και από τις ευρωπαϊκές χώρες για να επιβιώσει, προειδοποιώντας ότι είναι ζήτημα εβδομάδων να μείνει από μετρητά. Όπως είπαν στελέχη της εταιρείας, ενδεχόμενη κατάρρευσή της θα έθετε σε κίνδυνο 300.000 θέσεις εργασίας.

Πηγή  Tα ΝέαΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης