Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέα παράταση για περαίωση συζητά το επιτελείο Παπαθανασίου

  • Νέα παράταση για την περαίωση εκκρεμών υποθέσεων εξετάζει το Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνησης, μετά και τη σημερινή συνάντηση του Γ. Παπαθανασίου με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου.
Νέα παράταση για περαίωση συζητά το επιτελείο Παπαθανασίου

Νέα παράταση για την περαίωση εκκρεμών υποθέσεων εξετάζει το Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνησης, μετά και τη σημερινή συνάντηση του Γ. Παπαθανασίου με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι έμποροι ζήτησαν νέα παράταση της προθεσμίας περαίωσης που έληξε στις 27/2, αλλά και αύξηση του ορίου της αυτό-περαίωσης από τις 400.000 στις 600.000 ευρώ, σε επίπεδο ετήσιου τζίρου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε επίσης και η άμεση προκήρυξη προγραμμάτων ενίσχυσης για τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις, μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Παράλληλα συζητήθηκε η κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και η αντικατάστασή του απο έναν κώδικα Διακίνησης Αγαθών.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Δ. Αρμενάκης, ζητήσε απο τον υπουργό τη σύγκληση του Συμβουλίου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τον διπλασιασμό του κεφαλαίου του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) και την παράταση της προθεσμίας περαίωσης.

Μετά την κυβερνητική επιτροπή ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε τα εξής:

"Κάθε μέρα βιώνουμε αναπάντεχες, δυσάρεστες εξελίξεις στην πρωτοφανή αυτή οικονομική κρίση, που αγγίζει όλες τις οικονομίες του κόσμου και κατ’ επέκταση και την ελληνική. Στόχος του Σχεδίου μας είναι να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση με όσο το δυνατόν λιγότερες επιπτώσεις, ειδικά για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Το Σχέδιό μας έχει στόχο, αφενός μεν να περιορίσει τα ελλείμματα του δημοσίου και, αφετέρου, αναπτυξιακές δράσεις που να δημιουργήσουν νέα εισοδήματα για τους Έλληνες και νέες θέσεις εργασίας. Είμαστε σε επιφυλακή για να θωρακίσουμε την οικονομία της χώρας. "

Πηγή ΙσοτιμίαΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης