Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανακοίνωση Της Ε.Φ.Ε.Ε.Η. σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις προωθούνται από το Υπουργείο Οικονομικών

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Αγαπητοί Συνάδελφοι, Σας ενημερώνουμε για νέες ρυθμίσεις που προωθούνται από το Υπουργείο Οικονομικών και έχουν να κάνουν με την μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και Εισοδήματος .
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ε.Φ.Ε.Ε.Η.  
ΠΑΠΑ ΠΕΤΡΟΥ ΓΑΒΑΛΑ 21 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΤΗΛ: 2810360998 - FAX: 2810211399


Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009
ΠΡΟΣ Λογιστές Φοροτεχνικούς
 
 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε για νέες ρυθμίσεις που προωθούνται από το Υπουργείο Οικονομικών και έχουν να κάνουν με την μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και Εισοδήματος  .

Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις που εξετάζονται στο υπουργείο προβλέπουν ότι:

● Φορολογούμενοι και επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει τα τελευταία χρόνια δηλώσεις Φόρου Προστιθέμενης Αξίας ή οι δηλώσεις που έχουν υποβάλει είναι ανακριβείς, θα έχουν τη δυνατότητα να τις υποβάλουν χωρίς να υποστούν κυρώσεις. Έτσι, θα μπορούν να υποβάλουν εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις ΦΠΑ χωρίς να καταβάλουν τα προβλεπόμενα από τη φορολογική νομοθεσία πρόστιμα, πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις. Από τη ρύθμιση αυτή προσδοκάται η αύξηση των εσόδων από τον ΦΠΑ, τα οποία τους τελευταίους μήνες λόγω της έξαρσης της φοροδιαφυγής και της καθίζησης στην αγορά κινούνται με αρνητικούς ρυθμούς. Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για μη υποβολή δήλωσης ΦΠΑ κυμαίνεται από 117 έως 1.170 ευρώ ενώ οι προσαυξήσεις φόρων φθάνουν ακόμη και στο 5% τον μήνα για κάθε μήνα καθυστέρησης και έως το 300% της αρχικής οφειλής.

● Οι φορολογούμενοι και τα νομικά πρόσωπα που δεν έχουν υποβάλει τα τελευταία χρόνια δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ή οι δηλώσεις που έχουν υποβάλει είναι ανακριβείς θα μπορούν να «διορθώσουν» αυτές τις φορολογικές παραβάσεις και μάλιστα χωρίς να καταβάλουν πρόστιμα και προσαυξήσεις. Ειδικότερα θα μπορούν να υποβάλουν εκπρόθεσμες αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος χωρίς να υποστούν κυρώσεις. Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για μη υποβολή φορολογικής δήλωσης κυμαίνεται από 117 έως 1.170 ευρώ ενώ οι προσαυξήσεις τρέχουν ακόμη και με 3,5% τον μήνα- το μέγιστο ποσοστό προσαύξησης της αρχικής οφειλής φθάνει στο 300%.
Για ότι νεότερο  θα σας ενημερώσουμε σχετικά .

 
 
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
 
 
     Ο Πρόεδρος                                      Η  Γενική  Γραμματέας
             
ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΡΙΤΑΚΗΣ                          ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
 
 



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης