Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέα στοιχεία για το γονίδιο της ευτυχίας

26 Φεβρουάριος 2009
  • Ένα και μόνο γονίδιο ευθύνεται για το κατά πόσο οι άνθρωποι βλέπουν τις καταστάσεις θετικά ή αρνητικά, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες.
Νέα στοιχεία για το γονίδιο της ευτυχίας

Ένα και μόνο γονίδιο ευθύνεται για το κατά πόσο οι άνθρωποι βλέπουν τις καταστάσεις θετικά ή αρνητικά, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες.

Προηγούμενες έρευνες είχαν ήδη εντοπίσει το γονίδιο 5-HTTLPR ως ρυθμιστικό του τρόπου λειτουργίας της σεροτονίνης στον εγκέφαλο.

Οι επιστήμονες εντόπισαν επίσης τρεις παραλλαγές του γονιδίου. Δύο από αυτές συνδέθηκαν με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης ή απόπειρας αυτοκτονίας και σε αντίθεση με την τρίτη παραλλαγή, θεωρείται επίσης ότι προκαλούν υπερβολικές νευροχημικές αντιδράσεις σε αγχώδεις καταστάσεις.

Τρεις ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στη Βρετανία, μελέτησαν την επίδραση των διαφορετικών παραλλαγών της ορμόνης και των αποτελεσμάτων τους στον οργανισμό. Οι 97 συμμετέχοντες στην έρευνα παρακολούθησαν μια σειρά από σλάιντ, καθένα από τα οποία περιείχε δύο εικόνες που χρησιμοποιούνται σε ψυχομετρική αξιολόγηση.

Οι εικόνες χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες: Αρνητικές που σχεδιάστηκαν για να εμπνέουν φόβο και άγχος, ερωτικές και ουδέτερες. Οι 16 συμμετέχοντες που είχαν την τρίτη παραλλαγή του γονιδίου, έδειξαν να αγνοούν τις αρνητικές εικόνες, εστιάζοντας στις όμορφες. Αντίθετα, όσοι είχαν τις δύο άλλες παραλλαγές συμπεριφέρθηκαν ακριβώς αντίθετα.


Πηγή Ημερησία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης