Αλμούνια: Απίθανη η αποχώρηση χώρας από την ευρωζώνη

Οικονομικές Ειδήσεις

26 Φεβρουάριος 2009
«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποχωρήσει μια χώρα από την ευρωζώνη» είπε απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση ο επίτροπος κ. Αλμούνια. Taxheaven.gr

Αλμούνια: Απίθανη η αποχώρηση χώρας από την ευρωζώνη

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποχωρήσει μια χώρα από την ευρωζώνη» είπε απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση ο επίτροπος κ. Αλμούνια.

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να  αποχωρήσει μια χώρα από την ευρωζώνη» είπε απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση ο επίτροπος κ. Αλμούνια. Ο κ.Αλμούνια  τόνισε ότι μολονότι οι κοινοτικές συνθήκες (Σύμφωνο Σταθερότητας κ.λ.π.) , δεν επιτρέπουν  τη χορήγηση οικονομικής κ.λ.π. βοήθειας κρατών μελών προς άλλα κράτη μέλη  «υπάρχει η δυνατότητα  επίδειξης της κοινοτικής αλληλεγγύης. Εφόσον διαπιστώνεται η ύπαρξη της σχετικής πολιτικής βούλησης οι χώρες μέλη θα βρουν τη λύση, σεβόμενες τις κοινοτικές συνθήκες». Ο ίδιος τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία  έστω και η πιο μικρή πιθανότητα να αναγκασθεί να βγει μια χώρα από την  ευρωζώνη. Κανένας δεν είναι τόσο τρελός ,είπε ,να  φύγει από την ευρωζώνη» θυμίζοντας ότι ακόμη και χθες  υπήρξε μια χώρα που ζήτησε να βρεθεί τρόπος επίσπευσης των σχετικών διαδικασιών για να ενταχθεί κι αυτή στην ευρωζώνη. Μιλώντας χθες πάντα ,στο Ιστιτούτο Μπρούγκελ ο κ.Αλμούνια   τόνισε ότι « η πιθανότητα  ένα κράτος μέλος να εγκαταλείψει την ευρωζώνη ισούται προς το μηδέν». Ο ίδιος είπε ακόμη ότι «δε μπορώ να φαντασθώ πως μια χώρα μέλος της ευρωζώνης θα τεθεί υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ». «Υπάρχουν χώρες που αντιμετωπίζουν  σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα αλλά δεν βλέπω μέσα στη ευρωζώνη  προβλήματα  αδυναμίας εξυπηρέτησης χρεών» είπε ο κ.Αλμούνια.

Πηγή Ημερησία