Πρόταση ΕΣΕΕ για προσφορές στα εμπορικά ως τις 15 Μαρτίου

Οικονομικές Ειδήσεις

26 Φεβρουάριος 2009
Η ΕΣΕΕ προτείνει να προχωρήσουν σε προσφορές τα εμπορικά καταστήματα μέχρι τις 15 Μαρτίου. Με την ευκαιρία εξάλλου, του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας» στις 8 Μαρτίου και της «Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή» στις 15 Μαρτίου, ο εμπορικός κόσμος αναγνωρίζοντας τη συμβολή των γυναικών στην κατανάλωση και θέλοντας να ενισχύσει τις μεταξύ των δύο μερών της αγοράς σχέσεις εμπιστοσύνης, όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, συμμετέχει έμπρακτα τα τελευταία χρόνια στον εορτασμό των δύο επετείων με σειρά εκδηλώσεων, όπως τριήμερα «χαμηλών τιμών». Taxheaven.gr

Πρόταση ΕΣΕΕ για προσφορές στα εμπορικά ως τις 15 Μαρτίου

Η ΕΣΕΕ προτείνει να προχωρήσουν σε προσφορές τα εμπορικά καταστήματα μέχρι τις 15 Μαρτίου. Με την ευκαιρία εξάλλου, του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας» στις 8 Μαρτίου και της «Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή» στις 15 Μαρτίου, ο εμπορικός κόσμος αναγνωρίζοντας τη συμβολή των γυναικών στην κατανάλωση και θέλοντας να ενισχύσει τις μεταξύ των δύο μερών της αγοράς σχέσεις εμπιστοσύνης, όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, συμμετέχει έμπρακτα τα τελευταία χρόνια στον εορτασμό των δύο επετείων με σειρά εκδηλώσεων, όπως τριήμερα «χαμηλών τιμών».

Εκτός των λοιπών εκδηλώσεων, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και τις καταναλωτικές οργανώσεις, θεωρεί η ΕΣΕΕ ότι η προσφορά «χαμηλών τιμών» την περίοδο αυτή δηλαδή 1 με 15Μαρτίου ''εκτός από συμφέρουσα για τους καταναλωτές, θα είναι και μια μικρή ανταπόδοση στις γυναίκες που στηρίζουν την κατανάλωση''.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά υπενθυμίζει από την πλευρά του βάσει του Ν. 3377/19.8.05, ισχύουν τα εξής: «Επιτρέπονται οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή προϊόντων, ορισμένης κατηγορίας για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβεί τις δέκα (10) συνεχόμενες ημέρες, εφόσον αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα τιμή των προϊόντων, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προσφερόμενα προϊόντα. Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται η προσφορά ειδών, των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα. Νέα προσφορά του ίδιου προϊόντος δεν επιτρέπεται πριν παρέλθουν εξήντα (60) ημέρες από την προηγούμενη.

Ο υπεύθυνος κάθε εμπορικού καταστήματος, οφείλει να ανακοινώνει στον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς και στην Δ/νση Εμπορίου της Νομαρχίας Πειραιά {Ηρ. Πολυτεχνείου 82, τηλ. 210 4515532}, τις προσφορές που προτίθεται να κάνει, τουλάχιστον μία (1) μέρα πριν από την έναρξή τους. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα προσφερόμενα προϊόντα και η χρονική διάρκεια της προσφοράς. Αν οι προσφορές είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό μείωσης των τιμών των προσφερομένων ειδών ή ως προς την ποσότητα αυτών ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις και πρόστιμο 500 μέχρι 50.000 ευρώ με απόφαση Νομάρχη, ανάλογα με την βαρύτητα και την συχνότητα της παράβασης».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, υπενθυμίζει στον εμπορικό κόσμο του Πειραιά, ότι το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου λήγουν οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις, όμως, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διενεργούν προσφορές, ενώ η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου προτείνει στους επιχειρηματίες «λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και των προβλημάτων που βιώνουν οι καταναλωτές, όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν, να διατηρήσουν τις χαμηλές τιμές των εκπτώσεων και για το επόμενο χρονικό διάστημα, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών - πελατών τους».

www.kathimerini.gr