Αποτελέσματα live αναζήτησης

Το ευρωομόλογο μειώνει το spread των ελληνικών τίτλων

23 Φεβρουάριου 2009
  • Συρρικνώνονται τα spreads των ελληνικών ομολόγων, εξέλιξη στην οποία συμβάλλουν το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγου και οι δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων της Ευρώπης και της ΕΚΤ ότι δεν κινδυνεύει χώρα της Ευρωζώνης να χρεοκοπήσει.
Το ευρωομόλογο μειώνει το spread των ελληνικών τίτλων

Συρρικνώνονται τα spreads των ελληνικών ομολόγων, εξέλιξη στην οποία συμβάλλουν το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγου και οι δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων της Ευρώπης και της ΕΚΤ ότι δεν κινδυνεύει χώρα της Ευρωζώνης να χρεοκοπήσει.

Δεν είναι τυχαίο ότι αλλαγή τάσης παρατηρείται σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, ενώ η έκδοση ευρωομολόγου αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τις περιφερειακές οικονομίες, όπως η ελληνική.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις 298 μονάδες βάσης που είχε διαμορφωθεί η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών ομολόγων, έχει υποχωρήσει στις 232 μονάδες βάσης με τάση περαιτέρω συρρίκνωσης. Δεν αποκλείεται τα spreads να διαμορφωθούν στις 200 μονάδες βάσης ή και χαμηλότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Citigroup είναι από την προηγούμενη Πέμπτη ο μεγαλύτερος αγοραστής ελληνικών ομολόγων, ενώ σε αγορές προχωρούν και άλλες αμερικανικές τράπεζες. Οι παραδοσιακοί αγοραστές όπως η BNP ή η Societe Generale δεν έχουν εμφανιστεί επιθετικά.

Μεγάλες αγορές ελληνικών ομολόγων έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα και οι εγχώριες τράπεζες.

Πηγή ΙσοτιμίαΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης