Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η απόφαση για την ηλεκτρονική υποβολή της ειδικής δήλωσης τέλους ταξινόμησης

Η απόφαση για την ηλεκτρονική υποβολή της ειδικής δήλωσης τέλους ταξινόμησης
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση 1203/2019 μετά και το από 28 Μαΐου 2019 δελτίο τύπου της ΑΑΔΕ.

Με την απόφαση καθορίζονται:

α. οι προδιαγραφές των τιμοκαταλόγων με τις λιανικές τιμές πώλησης προ φόρων ή τις τιμές χονδρικής πώλησης των οχημάτων, κατά περίπτωση, οι οποίοι υποβάλλονται για τον προσδιορισμό και τη διαμόρφωση της φορολογητέας αξίας, καθώς και οι λεπτομέρειες, ως προς τη δημοσίευση αυτών,

β. η διαδικασία για τον προσδιορισμό και τη διαμόρφωση της φορολογητέας αξίας, για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης σε επιβατικά και φορτηγά αυτοκίνητα, καθώς και μοτοσικλέτες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 121, 123, 124 και 126 του ν. 2960/2001,

γ. οι αρμόδιες αρχές για την υποβολή των τιμοκαταλόγων και τα υπόχρεα πρόσωπα υποβολής αυτών,

δ. οι ειδικές περιπτώσεις καθορισμού της φορολογητέας αξίας και η διαδικασία άμεσης παραλαβής οχημάτων,

ε. η μεθοδολογία προσδιορισμού των ποσοστών απομείωσης της φορολογητέας αξίας, των επιβατικών,

στ. η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των υποστηρικτικών, της Ειδικής Δήλωσης του άρθρου 130 του ν. 2960/2001, δικαιολογητικών εγγράφων για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των οχημάτων.

Για τους σκοπούς της απόφασης:

α. Ως προσδιορισμός της φορολογητέας αξίας, για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης, νοείται ο υπολογισμός, κατά περίπτωση, της λιανικής τιμής πώλησης προ φόρων ή της τιμής χονδρικής πώλησης, κατά μάρκα, τύπο, παραλλαγή και έκδοση του οχήματος, με βάση τους υποβαλλόμενους τιμοκαταλόγους στην αρμόδια τελωνειακή αρχή, ως βασικό στοιχείο διαμόρφωσης της φορολογητέας αξίας για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης.

β. Ως διαμόρφωση της φορολογητέας αξίας για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης νοείται ο υπολογισμός της τελικής φορολογητέας αξίας για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης, βάσει των απομειώσεων και των άλλων στοιχείων που λαμβάνονται υπόψη, κατά περίπτωση, κατ’εφαρμογή των οριζομένων στα άρθρα 121, 123, 124 και 126 του ν. 2960/2001, ανά κατηγορία οχήματος.

γ. Ως καθορισμός της φορολογητέας αξίας για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης νοείται ο υπολογισμός τεκμαρτής αξίας στις ειδικές περιπτώσεις του άρθρου 9 της παρούσας, με βάση τις αξίες πανομοιότυπων ή παρόμοιων μοντέλων, παραλλαγών ή εκδόσεων, αυτοκινήτων οχημάτων της ίδιας μάρκας του ιδίου έτους κυκλοφορίας στην ελληνική ή διεθνή αγορά, κατά περίπτωση, ή με βάση άλλα διαθέσιμα στοιχεία στις Τελωνειακές Περιφέρειες, ή με βάση τις πρόσθετες πληροφορίες, κατ’ εφαρμογή της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 5 της παρούσας.

Δείτε την Α.1203/2019 από το φορολογικό αρχείο του κόμβου

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης